Tabloul ”Bretonă la Brolle”, de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecat, miercuri, în Licitaţia de Primăvară de la Artmark cu 140.000 de euro, în timp ce ”Trandafiri” cu semnătura aceluiaşi artist, care avea o estimare stabilită la 120.000 de euro, nu a fost vândut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea lui Grigorescu este realizată în perioada 1880 - 1885 şi este realizată din punct de vedere estetic în maniera tipică a perioadei.  

”Orientală”, de Theodor Aman, care fusese estimat la 160.000 de euro, a fost vândut cu 95.000 de euro. 

Opera, ulei pe pânză datată 1880-1885, provine dintr-o colecţie particulară maghiară din Pecs, loc în care a stat timp de 78 de ani. "Orientala" lui Theodor Aman a intrat în colecţia din Pecs la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind un cadou. Posesorii actuali ai lucrării au dorit repatriarea operei, proces iniţiat şi la sfatul experţilor şi a comunităţilor culturale din Pecs, Budapesta şi din Bucureşti.

”Interior la Mangalia”, de Ion Ţuculescu, a fost vândut pentru suma de 70.000 de euro, iar ”Farmecul albastru”, al aceluiaşi artist, a fost adjudecat la 50.000 de euro. 

Lucrarea lui Ştefan Luchian, “Albăstrele”, operă de excepţie în curs de clasare în patrimoniul cultural naţional, s-a vândut cu preţul la care fusese estimată, 60.000 de euro. Şi ”Cârciumăresele” lui Nicolae Tonitza s-au vândut cu 45.000 de euro. 

În Licitaţia de Primăvară, tablouri de Tonitza, Dărăscu, Iser, Şirato şi Verona s-au vândut cu preţuri între 15.000 şi 25.000 de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.