"Harry Potter şi Pocalul de foc", de J.K. Rowling, "A doua carte cu Apolodor", de Gellu Naum, au fost cele mai căutate volume ale Grupului editorial ART, la recent încheiata ediţie Bookfest. ALL a vândut cele mai multe exemplare din "Fata din Brooklyn", de Guillaume Musso, iar Cartea Copiilor a avut succes cu "Lupul cel Mare şi Lupul cel Mic", de Nadine Brun-Cosme, cu ilustraţii de Olivier Talle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o ofertă generoasă, cu peste 800 de titluri prezente în stand, dintre care mai bine de 100 de noutăţi editoriale, Grupul Editorial ART a avut de oferit o carte fiecărui cititor: copiii au luat cu asalt standul Arthur, preşcolarii s-au bucurat de "Vlad şi Cartea cu Genius", o colecţie dedicată numai lor, împătimiţii consumatori de bandă desenată şi-au trecut în lista preferinţelor orice carte din proiectul Grafic; adolescenţii au regăsit bestseller-uri internaţionale tipărite în condiţii excepţionale la standul Youngart; literatura contemporană a devenit musai, clasicii au fost prezenţi în traduceri de excepţie, iar literatura science-fiction poartă un nou nume, Paladin.

Cele mai apreciate cărţi ale Grupului Editorial ART la Bookfest au fost la editura Arthur: "Harry Potter şi Pocalul de foc", de J.K. Rowling, "A doua carte cu Apolodor", de Gellu Naum, "Eroul pierdut", de Rick Riordan şi "Rostogol păzeşte pepenii", de Lavinia Branişte. 

În colecţia "Vlad şi cartea cu Genius" (cărţi ilustrate pentru copii de 0-7 ani) s-au vândut cel mai bine "Lupul jucător de poker", de Irina Dobrescu, "Tu eşti mama mea?", de P.D. Eastman şi "Nu lăsa porumbelul la volan!", de Mo Willems. 

În colecţia Grafic (roman grafic şi bandă desenată), cei mai căutaţi au fost "Asterix, viteazul gal", de René Goscinny, Albert Uderzo, "Fantoma Aniei", de Vera Brosgol, şi "Sosirea", de Shaun Tan. 

Clasamentul editurii Youngart este: "Absolut tot (movie edition)", de Nicola Yoon, "Poveştile deosebiţilor (un nou volum cu îndrăgitele personaje din Miss Peregrine)", de Ransom Riggs, "Şi soarele e o stea", de Nicola Yoon. 

Editura ART: "Povestea Slujitoarei", de Margaret Atwood, "Lumină în august", de William Faulkner, "Alegerea Sofiei", de William Styron, "Am să te iubesc aşa cum eşti tu", de Marius Tucă. 

Cărţile musai au fost "Un bărbat pe nume Ove", de Fredrik Backman, "Un proiect sângeros" (finalist Man Booker Prize 2016), de Graeme Macrae Burnet, "Simpatizantul" (Premiul Pulitzer 2016), de Viet Thanh Nguyen. 

"Assassin’s Creed. Frăţia", de Oliver Bowden, s-a vândut cel mai bine la editura Paladin, urmat de "Răzbunare ancilară", de Ann Leckie, "Eu, Robotul", de Isaac Asimov, "Nova", de Samuel Delany. 

Bestseller-ul internaţional "Fata din Brooklyn", de Guillaume Musso, volumul pentru copii "Tătănuş Pipăruş. Câinele-fantomă", de Claire Barker, şi lucrarea de specialitate destinată medicilor, "Diagnosticul clinic în ambulatoriu", de Sever Cristian Oană, Ion Bruckner şi Adriana Gurghean, au fost cele mai căutate cărţi la standul Grupului Editorial ALL din cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2017.

În perioada 24 - 28 mai, ALL a fost prezentă la Bookfest cu peste 1.100 de titluri.

Volumele aflate în topul vânzărilor au fost noul bestseller internaţional semnat de "scriitorul preferat al Franţei”, conform Le Figaro, Guillaume Musso, cu "Fata din Brooklyn", urmat de prima carte dintr-o serie nouă, fantezistă, plină de râsete şi boroboaţe: "Tătănuş Pipăruş. Câinele-fantomă", de Claire Barker, şi de lucrarea de specialitate destinată medicilor care lucrează în ambulatoriu: "Diagnosticul clinic în ambulatoriu", de Sever Cristian Oană, Ion Bruckner şi Adriana Gurghean. 

În clasamentul celor mai bine vândute cărţi ale editurii Cartea Copiilor  se află: "Lupul cel Mare şi Lupul cel Mic", de Nadine Brun-Cosme, cu ilustraţii de Olivier Tallec, "O cunoşti pe Pippi Şoseţica?”, de Astrid Lindgren, cu ilustraţii de Ingrid Nyman, "De ce plangem?", de Andreea Constantin, cu ilustraţii de Maria Constantinescu, "Tropote fermecate. Povesti cu cai fantastici", de Josepha Sherman, cu ilustraţii de Linda Wingerter, şi "Paianjenul cel harnic", de Eric Carle. 

Salonul Bookfest 2017, ediţia de vară, s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi. Anul acesta spaţiul a fost mărit cu 20%, fiind expuse la vânzare un milion de cărţi, dintre care câteva mii de titluri noi. Aproximativ 200 de entităţi au expus la Bookfest şi au organizat 400 de evenimente, lansări de carte, spectacole de tot felul. Copiii au avut un spaţiu dublu, unde s-au organizat manifestări speciale pentru ei. Suedia a fost ţara invitată la acest târg. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.