Volumul ”Cartea oglinzilor”, de Eugen Ovidiu Chirovici, bestseller în Olanda şi Italia, a fost vândută în 20.000 de exemplare într-o singură zi, la apariţia în Germania, dar şi la Salonul de carte Bookfest, care s-a încheiat duminică la Romexpo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clasamentul Rao este completat de ”Nisipuri mişcătoare”, de Malin Persson Giolito, volum deţinător al premiului Cel mai bun thriller suedez al anului 2016, ”Operaţiunea Cezar”, de Garance Le Caisne, un volum de nonficţiune. Cartea prezintă dovezi copleşitoare ale crimelor de război şi crimelor împotriva umanităţii din Siria. 

Pe locul patru se află ”Coroana de săbii”, cartea a şaptea din seria ”Roata timpului”, de Robert Jordan, urmată de ”Istoria lumii în 7650 de date. Enciclopedie LAROUSSE”, ”Tainica iscodire a celor tăcute”, de Patrick Rotfuss, un volum complementar seriei ”Cronicile Ucigaşului de regi”. 

Pe locul şapte se află ”Musonul”, de Wilbur Smith, urmată de ”Câinele, adevăratul meu prieten”, de W.Bruce Cameron, volum care a stat la baza unei ecranizări de excepţie, ”Despre cultura de ieri şi românii de azi. Convorbiri cu academicianul Răzvan Theodorescu”, de Narcis Dorin Ion, şi pe 10 - ”Spionajul militar modern”, de Gheorghe Savu. 

În ceea ce priveşte cărţile pentru copii şi tineret, Rao a vândut cel mai bine ”Cerneală şi stele”, de Kiran Millwood Hargrave, desemnată cea mai bună carte pentru tineri a anului 2017 la British Book Awards, urmată de ”Regina umbrelor”, de Sarah J. Mass, volumul al patrulea al seriei ”Tronul de cleştar”. 

Pe locul trei în acest top se clasează ”Caraval”, de Stephanie Garber, ”Serafina şi mantia neagră”, de Robert Beatty, ”Coroana celor trei”, de J.D. Rinehart, ”Scary Harry”, de Sonja Kaiblinger, ” Marele complot al ciocolatei”, de Chris Callaghan, ”O descoperire neobişnuită, volumul 1”, seria ”Calpurnia Tate”, de Jacqueline Kelly. 

Salonul Bookfest 2017, ediţia de vară, s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi. Anul acesta spaţiul a fost mărit cu 20%, fiind expuse la vânzare un milion de cărţi, dintre care câteva mii de titluri noi. Aproximativ 200 de entităţi au expus la Bookfest şi au organizat 400 de evenimente, lansări de carte, spectacole de tot felul. Copiii au avut un spaţiu dublu, unde s-au organizat manifestări speciale pentru ei. Suedia a fost ţara invitată la acest târg. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.