Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a declarat, marţi, în conferinţa de presă dedicată lansării Festivalului "George Enescu", că evenimentul va avea asigurate fondurile necesare organizării la cele mai înalte standarde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Culturii a alocat 5,82 % din Bugetul pe 2021, respectiv 52 milioane de lei, pentru organizarea Festivalului Internaţional George Enescu", a precizat Gheorghiu. 

El a subliniat că "fiecare ediţie a Festivalului Internaţional George Enescu este o sărbătoare a muzicii, care aduce la un loc cei mai buni artişti din România şi din întreaga lume. Eforturile depuse de organizatori an de an s-au concretizat astfel încât acest eveniment a devenit astăzi emblematic pentru lumea muzicală internaţională".

Anul acesta, Festivalul Internaţional George Enescu aniversează 140 de ani de la naşterea marelui nostru compozitor, motiv pentru care "ediţia 2021 trebuie să fie memorabilă".

Guvernul României este producătorul Festivalului şi al Concursului Internaţional George Enescu, prin intermediul Ministerului Culturii şi al organizatorului său, ARTEXIM.

Festivalul Internaţional "George Enescu" va avea loc în perioada 28 august şi 26 septembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.