Biroul de lucru al scriitorului Eugen Barbu a fost adjudecat contra sumei de 1.200 de euro în "Licitaţia patrimoniului Eugen şi Marga Barbu", organizată marţi de Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piesa de mobilier este sculptată manual, în manieră renascentistă, de secol XX. Lotul fusese estimat între 400 şi 600 de euro. 

Un portret al Margăi Barbu, ulei pe pânză realizat de Sorin Ionescu, a fost vândut pentru suma de 1.000 de euro. 

În aceeaşi sesiune online, carnetul de partid P.C.R. a fost licitat în final la 900 de euro, de la preţul de pornire de 20 de euro. 

Au mai fost adjudecate loturile: "Panseluţe", ulei pe carton de Eugen Mihăescu, la 800 de euro sau pahar rusesc din argint Mikhail Yakovlevich Tarasov, gravat cu chipuri de bogatyri, cca. 1908-1917, cu 700 de euro. 

"Istoria religiilor - de la Gautama Buddha până la triumful creştinătăţii", de Mircea Eliade, ediţie în franceză, Paris, 1978, cu semnătura scriitorului Eugen Barbu, a avut un preţ de pornire de 20 de euro iar licitaţia pentur acest lot a fost finalizată la 600 de euro. 

Director de reviste, jurnalist, pamfletar, polemist, publicist, romancier, scenarist, om politic român. Vocal, polemic, incomod, conflictual, Eugen Barbu a rămas definitiv în literatura română prin romanul său “Groapa”, dar şi prin publicaţia "România Mare". Marga Barbu, cunoscută actriţă de film şi teatru, i-a fost alături o bună parte din viaţă. Licitaţia patrimoniului Eugen şi Marga Barbu a inclus manuscrise, fotografii, artă plastică românească, artă decorativă şi obiecte de mobilier, care au aparţinut celebrului cuplu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.