„Greenlights/ Undă verde”, biografia actorului Matthew McConaughey, a apărut în limba română la editura Rao şi poate fi comandată online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sper ca această carte să funcţioneze precum un medicament cu gust plăcut, precum câteva tablete de aspirină în locul unei vizite la medic, precum o navă spaţială condusă către planeta Marte fără a avea nevoie de un certificat de pilotaj, precum mersul la biserică fără a trebui să te naşti din nou, precum hazul de necaz”, spune actorul. 

„Undă verde” - precum un semafor cu toate culorile verzi - adună primii 50 de ani ai lui Matthew McConaughey: „un album, o antologie, o poveste a vieţii mele de până acum... o scrisoare de dragoste. Adresată vieţii". Dar şi „cum să obţii mai mult «Da» într-o lume plină de «Nu» şi cum să recunoşti momentele în care un «Nu»  ar putea să fie de fapt un «Da»". Pentru că lumina roşie devine în cele din urmă verde. Pentru că cel care juca mereu fără cămaşă în comedii romantice a devenit în cele din urmă un actor câştigător de Oscar.

În „Greenlights/ Undă verde”, McConaughey dezvăluie că a făcut sex pentru prima dată după ce a fost şantajat când avea 15 ani şi a fost molestat la 18 de un bărbat în interiorul unei dube, după care a fost bătut până şi-a pierdut cunoştinţa. Fraze ce impresionează, dar adevărul este că, odată ce le-ai citit, îţi dai seama că memoriile actorului texan vorbesc despre altceva. Aceste două fraze nu sunt detaliate în restul cărţii. Pentru că, un caz rar în panorama de astăzi, McConaughey nu suferă de victimizare patologică: „Nu m-am considerat niciodată o victimă", se grăbeşte el să precizeze. „Am multe dovezi care arată că lumea conspiră ca eu să fiu fericit”, potrivit editorului. 

„Greenlights/ Undă verde” a devenit imediat un bestseller. În SUA, s-au vândut peste 500.000 de exemplare vândute într-o lună. De mai mult de un an, volumul continuă să fie printre cele mai bine vândute şi cele mai citite cărţi de pe Amazon şi să strângă comentarii pozitive. O biografie pe care el însuşi o defineşte ca un manual pentru a învăţa cum să gestionezi dezamăgirile, ceva care poate ajuta alţi oameni care au nevoie de un umăr, de un prieten sau de un sfat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.