Bilete şi abonamente pentru 28 de concerte şi recitaluri transmise online în cadrul Concursului Internaţional „George Enescu”, care se va desfăşura între 29 august şi 20 septembrie 2020, au fost puse în vânzare marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima oară în istoria Festivalului şi a Concursului Internaţional „George Enescu” când organizatorii pun în vânzare bilete şi abonamente pentru accesul la concerte şi recitaluri în varianta online. 

„Decizia a fost luată pe fondul schimbărilor impuse de pandemie şi este menită să sprijine organizarea Concursului «Enescu» şi să asigure continuarea unei relaţii normale între artişti şi publicul lor: muzicienii evoluează pe scenă, spectatorii îi răsplătesc atât cu aprecierea lor, cât şi cu achiziţionarea de bilete. Fondurile obţinute din vânzarea biletelor şi a abonamentelor vor fi utilizate pentru a acoperi o parte din costurile impuse de susţinerea evenimentului”, a transmis Oana Marinescu, directorul de comunicare al Festivalului „Enescu”.

Achiziţia biletelor şi a abonamentelor se va face de pe site-ul festivalului, prin intermediul platformei Eventim, sau direct de pe site-ul eventim.ro. Un bilet sau un abonament cumpărat va oferi spectatorului posibilitatea de a accesa concerte de pe trei IP-uri diferite. Elevii, studenţii şi profesorii de la şcolile, liceele şi universităţile de muzică vor avea acces gratuit, pe baza unui mecanism care va fi anunţat ulterior.

Un abonament integral, care acoperă 28 de evenimente de muzică simfonică (gala de deschidere, concertele finale de la vioară, violoncel şi pian, cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi, etapa a II-a şi semifinala fiecărei Secţiuni din cadrul Concursului) costă 99 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

Un abonament parţial, care acoperă 10 evenimente de muzică clasică (gala de deschidere, concertele finale ale etapelor de vioară, violoncel, pian şi cele şase recitaluri extraordinare ale artiştilor invitaţi) costă 89 de lei, pentru trei IP-uri diferite.

Un bilet individual, pentru un singur concert (gală, una dintre finalele la vioară, violoncel, sau pian) sau un recital extraordinar costă 29 de lei pentru trei IP-uri diferite.

Concertele vor putea fi vizionate pe platforma Concursului „Enescu”, accesibilă din momentul începerii evenimentului pe festivalenescu.ro.

Accesul pe platforma video se va face utilizând codul de acces înscris pe bilet şi marcat ca atare. Fiecare cod este unic şi este format din litere şi cifre. 

Concursul „Enescu” 2020, în cifre:

 21 recitaluri şi concerte susţinute de tineri muzicieni în cadrul a 3 etape de concurs transmise online, la 3 instrumente - vioară, violoncel şi pian - pe parcursul a 3 săptămâni, la Ateneul Român
 272 de tineri muzicieni din 40 de ţări înscrişi la cele patru secţiuni: vioară, violoncel, pian, compoziţie
 4 jurii internaţionale, formate din artişti şi pedagogi recunoscuţi
 gala de deschidere oferă publicului două lucrări în premieră mondială:
o Brahmsodia, Triplu-concert, pentru vioară, violoncel şi pian, op. 169, compus de Dan Dediu, la solicitarea organizatorilor Concursului
o Concert pour clarinette et orchestre, de Alexandru Murariu, câştigătorul Secţiunii de compoziţie din 2018
 6 laureaţi ai Concursului din ediţiile trecute vor interpreta în gala de deschidere (trei) şi vor susţine recitaluri (alţi trei)
 3 recitaluri extraordinare susţinute de muzicieni-reper ai momentului, membri ai juriilor
 4 dirijori cunoscuţi la nivel internaţional
 4 concerte speciale, susţinute de Filarmonica „George Enescu”: gala de deschidere (29.08.2020) şi cele trei finale la vioară (8.09.2020), violoncel (14.09.2020) şi pian (20.09.2020)
 3 etape de concurs la 3 instrumente (vioară, violoncel, pian), jurizare internaţională la secţiunea de compoziţie şi emoţiile tinerilor muzicieni care au învins constrângerile pandemiei pentru a participa la Concurs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.