Bijuterii şi eşantioane de alexandrit în formă brută - mineral ”cameleon”, care îşi schimbă culoarea în funcţie de expunerea la lumina artificială, naturală sau mixtă, vor fi vedetele expoziţiei temporare cu vânzare de cristale, pietre semipreţioase şi preţioase, Expo Crristal, care va avea loc de vineri până duminică, la Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de trei zile, în curtea muzeului vor fi expuse minerale în formă brută sau prelucrată, bijuterii, precum şi obiecte de decor din cristale, informează instituţia muzeală.

În cadrul Expo Cristal vor fi expuse eşantioane de alexandrit în formă brută, dar şi coliere în nuanţe cameleon de la verde albăstrui până la roşu-violet.

Preţul unui bilet de intrare este de 4 lei, iar expoziţia poate fi vizitată în cele trei zile în intervalul orar 10.00-18.00. Ultima intrare se face la ora 17.30.

Alexandritul, denumit după Prinţul Alexandru al Rusiei, este considerat piatra lunii iunie. Mineralul a fost descoperit în 1839 de ziua prinţului, intr-o mină de smarald în Munţii Ural din Rusia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.