Lungmetrajul "Monştri.", în regia lui Marius Olteanu, a fost recompensat, sâmbătă, la ediţia a 69-a a Festivalului de Film de la Berlin cu Premiul juriului cititorilor cotifdianului german Tagesspiegel (Tagesspiegel Readers' Jury Award).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem foarte fericiţi şi extrem de recunoscători", a anunţat echipa filmului pe Facebook. 

"Monştri." îi are în distribuţie pe Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean şi Şerban Pavlu.

Descris de revista Variety ca fiind un "debut remarcabil şi surprinzător", filmul "Monştri." al lui Marius Olteanu a fost apreciat şi de juriul format din cititori ai cotidianului german Tagesspiegel şi a câştigat titlul de "cel mai bun film" din secţiunea Forum la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

Monştri. a întrunit voturile celor 9 reprezentanţi ai acestui juriu independent, care se reuneşte încă din 2007 în cadrul Berlinalei.

Juriul şi-a motivat alegerea prin faptul că regizorul Marius Olteanu foloseşte un limbaj vizual deosebit pentru a descrie natura multistratificată a unei relaţii aflată sub presiunea unei societăţi în care aderarea la norme primează.

Singurul lungmetraj românesc selectat la Berlin, Monştri. descrie o zi din viaţa unui cuplu. Dana şi Arthur, căsătoriţi de mult timp, trăiesc o poveste de dragoste atipică. Una din întrebările ridicate de film este "Care ar fi cea mai mare dovadă de iubire pe care i-o poţi da celuilalt?". Filmul observă şi pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent şi să decidă până la final cine sunt "monştrii".

Lungmetrajul a concurat în secţiunea Forum alături de filme din ţări ca Elveţia, Marea Britanie, Brazilia, Columbia, SUA şi Coreea.

Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia - de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul - de Ioachim Stroe şi designul de sunet - de Ioan Filip şi Dan Ştefan Rucăreanu.

"Monştri." este o producţie Parada Film şi Wearebasca. Producători sunt Claudiu Mitcu, Ioachim Stroe şi Robert Fiţa. Coproducător: Marius Olteanu. 

Filmul a fost realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin a avut loc în perioada 7 - 17 februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.