Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante din Europa, alături de Cannes şi Veneţia, îşi va anunţa palmaresul sâmbătă seară, în cadrul unei gale îndoliate de moartea actorului Bruno Ganz, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit berlinale.de, Ganz a fost un colaborator de lungă durată al festivalului, ca şi un musafir frecvent, care şi-a prezentat aici numeroase filme. 

Bruno Ganz a fost unul dintre cei mai mari actori şi cei mai versatili, nu doar pentru neuitatul său rol de înger în "Cerul deasupra Berlinului/ Wings of Desire", în regia lui Wim Wenders. 

"Suntem îndureraţi de pierderea lui Bruno Ganz, care a inspirat generaţii de fani ai filmului. Acum este cu adevărat în cerul de deasupra Berlinului", a spus directorul festivalului Dieter Kosslick. 

Juriul festivalului, prezidat de actriţa franceză Juliette Binoche, va trebui să aleagă dintre cele 16 filme din competiţie marele câştigător care va primi Ursul de Aur. Decizia este aşteptată sâmbătă seară, de la ora 19.00 GMT. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.