"Be.Loved", un spectacol de Mariana Cămărăşan, în care muzica Ninei Simone şi opera literară a lui Toni Morrison se unesc, într-un scenariu teatral original, va avea primele reprezentaţii joi, 2 noiembrie, de la ora 19.00, şi vineri, 3 noiembrie, de la ora 18.00, pe scena Sălii Mari a ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o distribuţie remarcabilă, formată din actorii Florina Gleznea, Cristian Casian, Richard Bovnoczki, Ana Maria Bercu, Eliza Bercu-Bodeanu, cu participarea extraordinară a actriţelor Antonia Barancea şi Galina Lazarenco de la Teatrul Fără Nume din Chişinău – Republica Moldova, spectacolul promite o experienţă teatrală inedită, într-o cheie modernă concepută de Mariana Cămărăşan. Montarea inspirată de romanul „Beloved”, al scriitoarei americane Toni Morrison, câştigătoare a unui Premiu Pulitzer şi a Premiului Nobel pentru Literatură, se bazează pe o poveste emoţionantă, prin intermediul căreia publicul are posibilitatea de a explora teme precum iubirea, demnitatea, libertatea, speranţa şi bucuria de a trăi.

O întâmplare tragică schimbă liniştea căminului în care o mamă, o sclavă fugară, care şi-a salvat copiii, încearcă să o ia de la început cu cei rămaşi în viaţă, alături de bunica acestora. Însă liniştea aşteptată nu va veni până când spiritul răzbunător care-i bântuie casa nu-şi va găsi pacea. Sethe nu este o femeie obişnuită, este proscrisa pe care comunitatea în care trăieşte o judecă şi o izolează pentru o faptă din trecutul său, cutremurătoare, care a şocat, dar a şi schimbat lumea. Cine o va salva? Cine o va scoate din întunericul în care trăieşte? E uşor să fii bun cu cei buni, dar cine va fi reuşi să o iubească pe Sethe?

„Lumea în care a trăit Sethe, precum cea în care trăim noi azi, a războaielor care izbucnesc devastator, a discriminării, urii şi neiertării, o lume a neiubirii dintre oameni, are nevoie să-şi amintească porunca cea nouă a Domnului: «Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit eu! Aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii!» (Ioan 13:34).” (Mariana Cămărăşan).

„Be.Loved" adună împreună actori talentaţi, cu care împărtăşesc aceleaşi valori, oameni în a căror forţă creatoare şi integritate cred. I-am invitat să creăm împreună acest spectacol pentru că am trăit alături de ei revelaţii personale, importante pentru viaţa mea. E o poveste pe care dorim să o împărtăşim fiecărui spectator care va păşi pragul ARCUB, cu speranţa că va ieşi din sală transformat şi îmbogăţit spiritual, aşa cum ni s-a întâmplat nouă”, a mai afirmat regizoarea.

Biletele pentru spectacol au fost puse în vânzare la preţuri variabile, în funcţie de categoria de loc, şi pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, în magazinele partenere şi la Casa de bilete ARCUB (Strada Lipscani nr. 84-90). Preţuri bilete: Cat. I  – 50 lei, Cat. II – 35 lei. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.