BBC a anunţat că a fost de acord să plătească o sumă substanţială fostului secretar privat al prinţesei Diana, Patrick Jephson, pentru interviul controversat cu aceasta din 1995, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În luna mai 2021, un raport a concluzionat că jurnalistul BBC Martin Bashir a folosit metode lipsite de etică pentru a obţine interviul, care a declanşat un scandal atunci când Diana a recunoscut o aventură şi a dezvăluit detalii despre căsătoria ei cu moştenitorul tronului, prinţul Charles. 

Într-o declaraţie, BBC a spus că a ajuns la o înţelegere cu Patrick Jephson, care a lucrat pentru Diana cu puţin timp înainte de moartea ei, în 1997, într-un accident de maşină din Paris.

„BBC acceptă şi recunoaşte că reclamantului Jephson i-a fost cauzat un prejudiciu grav ca urmare a circumstanţelor în care a fost obţinut interviul din 1995 cu Diana, prinţesa de Wales, care au devenit evidente ca urmare a Raportului Dyson”, se arată în comunicat.

„BBC îi cere scuze fără rezerve lui Jephson pentru prejudiciul cauzat acestuia şi i-a plătit cheltuielile de judecată. BBC a plătit şi reclamantului Jephson o sumă substanţială în despăgubiri, pe care intenţionează să o doneze în totalitate unor organizaţii caritabile britanice nominalizate de el”.

Într-o declaraţie, Jephson a spus că a fost o „uşurare” să ajungă „în sfârşit la o încheiere la acest episod dureros”. 

Raportul, condus de fostul judecător John Dyson, a constatat că Bashir l-a înşelat pe fratele Dianei pentru a aranja o întâlnire cu ea, producând extrase de cont false care sugerau că ea a fost deranjată de serviciile de securitate şi că doi consilieri seniori erau plătiţi pentru a oferi informaţii despre ea. 

Concluziile sale au atras o mustrare furioasă din partea fiului Dianei, prinţul William, care a spus că interviul „Panorama” a otrăvit relaţia cu părinţii săi şi i-a rănit pe nenumăraţi alţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.