BBC a anunţat detaliile unui nou documentar în trei părţi despre Greta Thunberg, care o are în centru pe activista de mediu în timpul campaniilor sale în lume, scrie NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Greta Thunberg: A Year To Change The World" va fi difuzat de BBC One anul acesta. Filmul urmăreşte activitatea lui Thunberg care încearcă să determine oamenii să conştientizeze schimbările climatice şi necesitatea de a reduce drastic emisiile de carbon.

De-a lungul părţii a treia a documentarului, tânără în vârstă de 18 ani va merge în mai multe locuri din lume unde impactul schimbărilor climatice este accelerat - inclusiv la minele de cărbune din Europa şi prima linie a industriei petroliere din Canada.

Filmat în coproducţie cu CBS, din 2019, pe când Greta Thunberg, 16 ani, a făcut o pauză de la şcoală pentru a răspândi mesajul său în lume, care a inclus şi discursul ei adresat liderilor lumii la Forumul Economic de la Davos. 

În timp ce Greta a fost forţată să renunţe la călătoriile internaţionale în 2020 din cauza pandemiei, camera continuă să o urmărească, acasă, în Suedia. 

O dată de lansare va fi confirmată în curând.

La începutul anului, Thunberg a vorbit despre faptul că este vizată de liderii lumii pentru că face campanie despre criza climatică. 

De la prima sa grevă şcolară din Suedia în 2015, adolescenta a fost subiectul atacurilor verbale venite din partea lui Donald Trump, Vladimir Putin şi Jair Bolsonaro. 

Într-un interviu pentru The Times, Thunberg a spus că atacurile politicienilor sunt o tactică de diversiune: "Din moment ce oamenii sunt atât de disperaţi să nu vorbească cu orice preţ despre criza climatică, vor încerca să facă orice pentru a distrage atenţia", a explicat ea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.