Vicepremierul Dan Barna a afirmat, cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la naşterea lui Costantin Brâncuşi, că am putea să arătăm preţuire artiştilor noştri mult mai devreme, când nu s-au ridicat încă pe culmile faimei şi recunoaşterii mondiale. El i-a recomandat liderul PSD Marcel Ciolacu să meargă să vadă sculpturile expuse de tinerii artişti în holul Primăriei Sectorului 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ziua Brâncuşi. Cred că cel mai bun omagiu pentru acest mare român este să îi cunoaştem opera. Să mergem să o vedem când avem ocazia, să citim despre viaţa autorului şi să tragem concluziile care se impun.
 
Am putea, de exemplu, să arătăm preţuire artiştilor noştri mult mai devreme, când nu s-au ridicat încă pe culmile faimei şi recunoaşterii mondiale.
 
Spun asta pentru că l-am văzut pe dl Ciolacu de la PSD supărat pe artă şi artişti zilele astea. I-aş recomanda, cu prietenie, să meargă să vadă operele expuse la Primăria Sectorului 1. Şi, poate, va găsi undeva o vorbă bună pentru tinerii lor autori. Măcar astăzi”, a scris Dan Barna vineri pe Facebook. 
 
Clotilde Armand a precizat, referitor la statuile amplasate în holul Primăriei Sectorului 1, după ce avocatul fostului edil Daniel Tudorache şi şeful PSD s-au supărat că a fost deschis holul primăriei unde tinerii artişti să îşi expună lucrările, că nu sunt „Drăcoaie” şi nici nu este „încojurată de drăcoaice”. Primarul Sectorului 1 a spus că acelea sunt operele de artă ale absolvenţilor de la secţia de Sculptură din cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.