Baritonul Nicolae Constantinescu, unul dintre soliştii generaţiei de aur, a murit la vârsta de 84 de ani, anunţă Opera Naţională Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A absolvit secţia canto a Universităţii "Ciprian Porumbescu", sub îndrumarea profesorului Petre Ştefănescu-Goangă. Încă din perioada studenţiei a debutat la Opera Naţională Bucureşti, în rolul "Enrico" din spectacolul Lucia di Lamermoor de Gaetano Donizetti. Începând din septembrie 1969 a fost angajat al instituţiei lirice bucureştene.

Nicolae Constantinescu a evoluat alături de personalităţi ale culturii româneşti precum Elena Cernei, Viorica Cortez, Ileana Cotrubaş, Eugenia Moldoveanu, Maria Slătinaru-Nistor, Cornel Stavru, Ludovic Spiess, Nicolae Herlea sau Marina Krilovici.

Din 1990, Nicolae Constantinescu a fost profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

]Scena operei bucureştene îi deplânge plecarea, rămâne recunoscătoare pentru toate rolurile în care a scris file din istoria centenară şi transmite familiei sincere condoleanţe[, este mesajul ONB.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.