Artistul britanic Banksy a prezentat marţi o idee pentru soclul rămas gol după ce demonstranţii anti-rasism au dat jos statuia din Bristol a unui negustor de sclavi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ce ar trebui să facem cu soclul gol din mijlocul oraşului Bristol? Iată o idee care îi mulţumeşte atât pe cei cărora le lipseşte statuia lui Colston, cât şi pe cei cărora nu. Îl scoatem din apă, îl punem înapoi pe soclu, legăm cabluri în jurul gâtului lui şi comandăm nişte statui în mărime naturală ale protestatarilor în timp ce îl trag jos. Toată lumea fericită. O zi celebră comemorată”, a scris artistul pe Instagram.

Alături de text, el a publicat şi o imagine sugestivă.

Duminică, protestatarii din Bristol - adunaţi în sprijinul mişcării Black Lives Matter - au folosit frânghii pentru a da jos statuia din bronz a lui Edward Colston, important negustor de sclavi în secolul 17.

Recent, viceprimarul Asher Craig a declarat că, pe viitor, comunitatea oamenilor de culoare va sta în centrul luării de decizii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.