Artistul Banksy a creat o lucrare pentru „supereroii” din sistemul sanitar britanic, pe care a amplasat-o în Southampton General Hospital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua lucrare, monocromă, are dimensiunea de 1 metru pătrat şi a fost amplasată cu ajutorul managerilor spitalului în apropierea departamentului de urgenţe. 

Ea reprezintă un băiat care se joacă cu o păpuşă ce reprezintă o asistentă medicală NHS (National Health Service), în timp ce într-un coş de gunoi de lângă el se află abandonaţi Batman şi Spiderman.

Păpuşa aleasă poartă mască, o capă şi un şorţ cu emblema Crucii Roşii.

Artistul britanic a lăsat şi un mesaj scris pentru lucrătorii sanitari: „Mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Sper că asta luminează puţin locul, chiar dacă este în alb-negru”.

Pictura va rămâne la Southampton General Hospital până în toamnă, când va fi scoasă la licitaţie, iar banii obţinuţi vor fi donaţi NHS, scrie BBC.

Paula Head, CEO al University Hospital Southampton NHS Foundation Trust, a spus: „Familia spitalului nostru a fost afectată direct de pierderea tragică a unor membri mult iubiţi şi respectaţi ai echipei şi a unor prieteni”. 

„Faptul că Banksy ne-a ales pentru a recunoaşte extraordinara contribuţie a tuturor din NHS, în vremuri fără precedent, este o uriaşă onoare”.

Ea a adăugat că lucrarea va fi apreciată de toată lumea din spital. „Fără îndoială, va ridica moralul tuturor celor care lucrează şi celor care sunt îngrijiţi în spitalul nostru”, a mai spus Head.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.