Artistul britanic Banksy a creat o lucrare inspirată de manifestaţiile stârnite în SUA şi în alte ţări de moartea lui George Floyd şi a transmis într-un mesaj că persoanele de culoare sunt trădate de sistemul alb, defect, care le face viaţa un chin, iar responsabili cu repararea lui sunt albii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banksy a publicat sâmbătă pe Instagram noua lui lucrare.

Alături, a scris: „Iniţial, m-am gândit că ar trebui să tac şi să ascult persoanele de culoare vorbind pe această temă. Dar de ce aş fi făcut asta? Nu este problema lor, e a mea”.

Mesajul a continuat: „Oamenii de culoare sunt trădaţi de sistem. De sistemul alb. Ca o ţeavă spartă care inundă apartamentul celor care locuiesc dedesubt. Acest sistem defect le face viaţa un chin, dar nu este treaba lor să îl repare. Nu pot. Nimeni nu îi va lăsa în apartamentul de deasupra. Aceasta este o problemă a albilor. Şi dacă albii nu o repară, cineva va trebui să urce şi să bată la uşă”.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de poliţişti pe 25 mai şi interogat cu privire la cumpărarea de ţigări cu bani falşi. O înregistrare video arată cum el a fost arestat şi, mai mult de opt minute, unul dintre ofiţeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta cu nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

În multe oraşe din SUA au izbucnit proteste, iar manifestaţii de solidaritate au loc şi în ţări din Europa - Marea Britanie, Olanda şi Franţa, dar şi în Australia. Majoritatea demonstraţiilor din Statele Unite au fost paşnice, dar în unele dintre marile oraşe ele au devenit violente.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy) on

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.