Celebrul Bal al Operei din Viena, care necesită pregătiri importante, nu va avea loc în februarie, pentru prima dată din 1991, din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat miercuri guvernul austriac, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din cauza situaţiei sanitare, ar fi iresponsabil să organizăm un Bal în mod normal", a explicat cancelarul Sebastian Kurz în faţa presei la ieşirea din Consiliul de miniştri.                

Acest Bal, iniţial prevăzut pentru 11 februarie la Opera de Stat din Viena, este una dintre cele mai importante întâlniri anuale mondene.       

Până în prezent nu a fost anulat decât o singură dată din 1956, din cauza Războiului din Golf în 1991.                

"Necesită o lungă perioadă de pregătire şi pentru moment, nu putem spune că va fi posibil să primim 7.000 de persoane pentru a dansa", a declarat secretarul de stat al Culturii, Andrea Mayer. 

La începutul lunii, emblematicul Palat Sacher, unde are loc evenimentul, a anunţat concedierea a un sfert din angajaţi, adică o sută de oameni.

Miercuri, Austria, care numără 8,8 milioane de locuitori, a înregistrat mai mult de 40.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi 777 de decese. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.