Baletul de Stat din Siberia a susţinut un spectacol, vineri, în timp ce fanii spun că nu este vina artiştilor că au un "despot drept lider", scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vineri seara, la Teatrul Royal & Derngate din Northampton a existat doar simpatie şi solidaritate faţă de dansatorii Baletului de Stat din Siberia. 

„Aşteptam să văd dacă spectacolul va fi anulat în această după-amiază, dar mai ales pentru că chiar ei s-ar fi gândit că nu vor putea face asta. Probabil se întreabă ce primire vor avea. Îmi imaginez că sunt nervoşi", a spus o spectatoare. „Dar nu este vina lor, nu ar trebui să-i pedepsim. Ei doar încearcă să-şi câştige existenţa. Nu este vina lor că au un despot drept lider", a mai spus ea.

"Ca urmare a situaţiei din Ucraina, Teatrul Royal & Derngate a decis să anuleze reprezentaţiile de astăzi ale The Russian State Ballet. Toţi clienţii care şi-au cumpărat bilete pentru spectacolul de balet vor primi valoarea acestora integral şi vor fi contactaţi în următoarele 10 zile. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate de această notificare", este mesajul publicat sâmbătă pe contul de Facebook al instituţiei. 

Şi Helix Theatre din Dublin a decis, vineri, să anuleze o reprezentaţie a "Lacului lebedelor" de la Royal Moscow Ballet "în semn de solidaritate cu poporul din Ucraina". Compania de balet a replicat că nu este finanţată sau sponsorizată de guvernul rus şi nu promovează "niciun mesaj politic în acest turneu". "Pur şi simplu dansăm pentru pace", a adăugat aceasta. 

Bletul de Stat din Siberia, care a susţinut reprezentaţii în Marea Britanie din 2007, are programate trei spectacole în Northampton, cu "Cenuşăreasa", "Crăiasa zăpezii" şi "Spărgătorul de nuci".

„Sunt un milion de lucruri pe care le putem face pentru a ajuta, iar anularea (baletului) nu este unul dintre ele”, a spus un spectatori de la Northampton.

Vineri, Royal Opera House din Londra a anunţat că a anulat turneul Baletului de la Teatrul Bolşoi din cauza crizei din Ucraina. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.