Reputatul balerin Serghei Polunin sprijină cauza persoanelor diagnosticate cu scleroză multiplă şi a lansat „Bolero”, o producţie ce le este dedicată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin proiectul „Bolero”, el îşi doreşte să atragă atenţia asupra cauzei persoanelor care suferă de această boală.

Polunin face o paralelă între scleroza multiplă şi balet, arătând cât de importante sunt mişcările şi coordonarea în viaţa de zi cu zi şi dificultăţile cu care se confruntă adesea persoanele afectate.

Conceptul şi coregrafia aparţin lui Ross Freddie Ray.

„Este o mare onoare pentru mine să fiu implicat în proiectul #LiveFullLife, să pot fi alături în acest fel de cei care beneficiază de el şi să atragem atenţia asupra repercusiunilor pe care le poate avea această boală neiertătoare. Împreună, toţi cei implicaţi putem face diferenţa şi chiar schimba în bine viaţa cuiva”, a transmis Serghei Polunin într-un comunicat.

Scleroza multiplă este o boală severă, care poate produce invaliditate. Afectează progresiv sistemul nervos central. Încă nu sunt cunoscute cauzele acestei boli. Potrivit statisticilor, la nivel mondial, o persoană din 3.000 suferă de scleroză multiplă. Incidenta este mai ridicată în ţările cu climă temperată. Prevalenţa bolii în România este de 38,3 de cazuri la 100.000 de locuitori şi o rată anuală de 0,33 decese la 100.000 de locuitori - indicatori pentru anul 2016.

Ziua Mondială a Sclerozei Multiple este marcată în fiecare an pe 30 mai.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.