Balerinul portughez Antonio Casalinho, în vârstă de 16 ani, va dansa pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, pe 17 decembrie, într-un spectacol caritabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El va dansa alături de elevi ai Conservatorio Inteternational de Ballet e Danca „Annarella Sanchez” din Portugalia şi ai Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”. 

Toţi banii strânşi în urma vânzării biletelor pentru spectacol vor fi donaţi pentru a o ajuta pe Rebeca Cojocariu, o fată în vârstă de 5 ani, care a fost diagnosticată cu boala degenerativă Batten.

Robert Enache şi Mihaela Soare, prim-balerini ai Operei Naţionale Bucureşti, s-au alăturat cauzei şi vor interpreta o variaţie din spectacolul „Spărgătorul de Nuci”, după P. I. Ceaikovski, de pe 16 ianuarie. 

António Casalinho este considerat cel mai promiţător balerin al momentului. A câştigat cea mai importantă competiţie pentru tineri balerini din SUA - Youth America Grand Prix. De asemenea, în 2017 a câştigat „Portugal got Talent”, iar în iulie 2018 a obţinut medalia de aur la concursul internaţional de balet de la Varna.

Academia de Dans şi Balet „Annarella Sanchez” a fost fondată în urmă cu 20 de ani de artista cubaneză Annarella Sanchez. Academia are 160 de elevi, majoritatea din afara Portugaliei, cei mai mulţi provenind din Spania, Australia, Paraguay, Argentina, SUA, Franţa, Brazilia şi România.

Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti îşi are începuturile în şcoala de balet fondată de artista Floria Capsali, după înfiinţarea Operei Române Bucureşti (1921). Liceul a obţinut de două ori certificatul Şcoală Europeană (2010 şi 2013). La finala mondială de anul trecut a Youth American Grand Prix (YAGP), Andreea Iuliana Ţăruş a fost inclusă în Top 12 Junior Woman dans clasic şi dans contemporan, iar Andreea Iuliana Ţăruş şi Andrei Fabian Răşchitor au obţinut locul secund la categoria Pas de deux dans clasic.

Biletele pentru spectacolul din 17 decembrie, intitulat „Christmas Dance Gala”, care va începe la ora 18.45, pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro, la preţurile de 10, 50, 100 şi 200 de lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.