Balerinul ucrainean Oleg Ivenko, cunoscut pentru rolul din „The White Crow”, film în care a jucat alături de Ralph Fiennes şi Sergei Polunin, va interpreta în Gala de Balet „Carmen Sylva” care va avea loc în ianuarie la Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oleg Ivenko va dansa pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti alături de românca Marina Minoiu, balerină la Teatrul Regal din Copenhaga, într-un moment dedicat Reginei Elisabeta a României, pe muzica lui George Enescu, interpretată live de pianista Ana Silvestru şi violonistul Rafael Butaru, în coregrafia lui Andrei Cozlac.

Gala de Balet „Carmen Sylva”, care va avea loc pe 10 ianuarie 2020, reuneşte balerini celebri precum Iana Salenko şi Dinu Tămăzlăcaru, prim balerini la Staatsballett Berlin, Francesca Velicu, demi-solistă la English National Ballet, Julian MacKay, prim-balerin la Mikhailovsky Theatre şi Brooklyn Mack, prim balerin care în stagiunea de iarnă dansează pentru English National Ballet.

Oleg Ivenko este prim balerin la Tatar Academic State Opera şi Ballet Theatre Musa Djalil (Kazan, Rusia), iar asemănarea fizică cu celebrul balerin rus Rudolf Nureyev, considerat unul dintre cei mai mari dansatori ai secolului XX, i-a adus rolul din filmul „The White Crow”.

Ivenko s-a născut în Harkov, Ucraina. În 2006, a absolvit cursurile Şcolii de Coregrafie Harkov, iar în 2010 a încheiat cursurile Liceului de Coregrafie de Stat din Minsk (Belarus). De-a lungul carierei, Oleg a fost recompensat cu numeroase premii, iar repertoriul său include roluri precum: Franz în „Coppélia”, Basilio în „Don Quixote”, Contele Albrecht în „Giselle”, Solor în „La Bayadere”, Ali în „Le Corsaire”, Acteon, Pierre Gringoire în „La Esmeralda”, Colas în „La Fille Mal Gardée”, Prinţul în „Spărgătorul de nuci” şi Mercutio în „Romeo şi Julieta”.

Repetiţiile pentru gală au început deja. Zilele acestea, balerinii Francesca Velicu şi Henry Dowden (ambii de la English Naţional Ballet), şi Marina Minoiu (The Royal Danish Ballet) şi Julian MacKay (Mikhailovsky Theatre) repetă la Londra în compania pianistei Ana Silvestru, respectiv a maestrului Grant Coyle. 

Din programul galei fac parte fragmente ale baletului clasic sub semnătura unor importanţi coregrafi ca Sir Frederick Ashton, Johan Kobborg, Mauro de Candia, coregrafii inspirate din magia pădurii şi momente ale marilor poveşti de iubire. De asemenea, coregraful Andrei Cozlac va crea, în premieră, un moment dedicat reginei artiste.

Gala de Balet „Carmen Sylva” este organizată de Asociatia Literati şi de Alice Minoiu, balerină la Opera Naţională Bucureşti. În această vară, Alice Minoiu a dansat pe Arena din Verona, alături de celebrii Sergei Polunin şi Alina Cojocaru, în spectacolul de balet „Romeo şi Julieta” regizat de Johan Kobborg.

Biletele pot fi cumpărate de pe iabilet.ro, mystage.ro, de la casa de bilete a TNB şi în magazinele Flanco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.