Fostul balerin de la Opera din Paris şi star al dansului Patrick Dupond a murit, vineri, la vârsta de 61 de ani ca urmare a unei "maladii fulgerătoare", a anunţat anturajul artistului pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Patrick Dupond a plecat în această dimineaţă să danseze cu stelele", a afirmat colaboratoarea sa Lela Da Rocha. "El a murit ca urmare a unei boli fulgerătoare", a spus ea, precizând că era "bolnav de câteva luni". 

Patrick Dupond a fost una dintre cele mai mari stele ale Operei din Paris şi a dansului în general în Franţa, cunoscut publicului larg dincolo de cercul pasionaţilor de balet.

Calităţile sale de actor i-au sedus pe cei mai mari coregrafi, de la Roland Petit la Maurice Béjart care a creat pentru el. 

În 2000, a fost victima unui accident de maşină. A avut 134 de fracturi şi medicii l-au anunţat că nu va mai putea dansa. 

După ce a jucat în filme ("Dancing Machine" cu Alain Delon în 1990), a dansat cu caii în "Cadre noir", a ajuns şi jurat în emisiunea "Danse avec les stars" pe TF1 în 2018.

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.