Olga Smirnova, una dintre balerinele vedetă ale Teatrului Bolşoi, a părăsit prestigioasa trupă pentru a se alătura Dutch National Ballet, la Amsterdam, devenind prima dansatoare rusă care face acest pas de la debutul invaziei Ucrainei, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Smirnova a fost foarte clară în recentul său denunţ al invaziei ruse în Ucraina, ceea ce face insuportabilă activitatea sa în ţara natală”, a anunţat Dutch National Ballet, miercuri, într-un comunicat. 

„Trebuie să fiu sinceră şi să spun că sunt împotriva războiului cu tot sufletul. (…) Nu am crezut niciodată că mi-ar putea fi ruşine de Rusia (…) dar astăzi simt că există un înainte şi un după”, indicase „prim-balerina” în vârstă de 30 de ani pe reţeaua de socializare Telegram la începutul lunii. „Poate că nu ne aflăm în epicentrul conflictului militar, dar nu putem rămâne indiferenţi la această catastrofă globală”, a adăugat ea.

Citată de Baletul Naţional Olandez, balerina, al cărei bunic este ucrainean, a clarificat că de ceva vreme se gândea să părăsească Teatrul Bolşoi, dar că „împrejurările actuale au accelerat acest proces”.

Mai mulţi dansatori străini din trupele de balet ruseşti îşi anunţaseră plecarea în semn de solidaritate cu victimele conflictului din Ucraina, dar Smirnova este prima dansatoare rusă care a făcut acest pas public.

Balerinul brazilian Victor Caixeta, care a fost o stea în devenire a Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg, se va alătura şi el Baletului Naţional Olandez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.