Balerina Alina Cojocaru a fost distinsă pentru "interpretare clasică feminină remarcabilă" în cadrul Critics' Circle National Dance Awards din Marea Britanie pentru rolul Aurora din spectacolul "Frumoasa adormită", montat la English National Ballet, potrivit anunţului de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul trecut, balerina Alina Cojocaru a primit aceeaşi distincţie pentru rolul Giselle, în coregrafia lui Akram Khan la English National Ballet. 

Alina Cojocaru s-a născut la Bucureşti şi s-a pregătit timp de şapte ani la Kiev, apoi la Şcoala Regală de Balet din Londra, începând din anul 1997. După şase luni de la absolvire, s-a întors la Kiev ca prim-solistă, iar un an mai târziu, în noiembrie 1999, s-a alăturat Baletului Regal din Londra. A devenit membră a Baletului Naţional Englez în septembrie 2013, ca prim-solistă. În această calitate continuă să interpreteze roluri importante ca invitată permanentă a altor companii de prestigiu precum Baletul din Hamburg şi Teatrul de Balet American (ABT).

Pe scena românească a apărut prima dată în 2002, la Opera Naţională Bucureşti, cu rolul titular din "Giselle". Anul următor a dansat, alături de Johan Kobborg, partenerul ei de viaţă, în cadrul Galei de Balet din Festivalul şi Concursul Internaţional "George Enescu". A primit distincţia Ordinul Naţional pentru Merit în grad de Cavaler.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.