Institutul Maghiar din Bucureşti propune, pentru seara zilei de vineri, evenimentul ”Balassi by Night”, o serie de evenimente menite să continue cele zece ediţii ale Nopţii Institutelor Culturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentele vor începe la ora 18.00 şi se vor încheia în apropiere de miezul nopţii. Acessul este gratuit.

În încheierea Anului Bartók va fi  lansată cartea în traducere în limba română a autoarei Garajszki Margit - ”Bartók şi prinţul cioplit din lemn”. Cu această ocazie va fi prezentă autoarea cu un spectacol inspirat din volum. De la ora 18.00, ea va dialoga cu flautistul Borzási Dávid, traducerea spectacolului în limba română fiind oferită în căşti de actorul Fazakas Ernő.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În aceeaşi seară va fi deschisă, de la ora 19.00, expoziţia ”organic / inorganic”, semnată de Forray László. Cele şapte exponate prezentate sunt lucrări în lemn şi metal, şi reprezintă lucrarea de licenţă a lui Forray László la clasa sculptorului Darie Dup de la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (UNARTE). Curatoarea expoziţiei este Simona Abagiu.

Percuţioniştii din formaţia GAME a profesorului Alexandru Matei de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (UNMB) vor interpreta, de la ora 19.30, piese solo pentru marimbă şi vibrafon, dar şi opusuri camerale care poartă semnătura unor compozitori precum David Friedman, Emanuel Sejourne şi Mark Glentworth.

Formaţia Soul Serenade, care a obţinut locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge) din 2013 şi a fost a fost ”opening act” pentru Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, câştigătoare Grammy, va susţine un concert la Institutul Balassi de la ora 20.30.

Pelicula care a câştigat Ursul de Aur la Berlinala 2017 şi marele premiu la Sydney Film Festival, ”Despre trup şi suflet/ Testről és lélekről”, film ce va intra în cinematografele din România începând cu 30 iunie, va fi proiectată începând cu ora 22.00. Locurile sunt limitate pentru proiecţia de film, iar rezervările se fac la adresa de e-mail bumkk@bumkk.ro.

În curtea institutului va fi amplasat un Food Corner, unde vor fi oferite diverse produse gastronomice, precum kürtöskalács, hot dog secuiesc şi şpriţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.