Băcănia şi Casele Nae Petrescu, situate în strada Plantelor 56-58 din Bucureşti, au fost scoase la vânzare cu un preţ de pornire de 760.000 de euro, potrivit Artmark Historical Estate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clădirile au fost evaluate la o sumă între 900.000 şi 1.200.000 de euro. Construit în 1889, imobilul, monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, clasă B, are 30 de camere şi 8 băi.  La parter sunt două spaţii comerciale, de 74 mp şi 38 mp suprafeţe utile.

Strada Plantelor face legătura între Mântuleasa şi Popa Nan, reprezentând una dintre cele mai importante zone ale vechiului Bucureşti de secol al XIX-lea.  

Pe această stradă au trăit artişti, comercianţi, avocaţi şi doctori. La nr.9 a fost ultima reşedinţă a poetului Mihai Eminescu. 

Nae Petrescu, fost angajat al lui Dumitru Bragadiru, unde probabil învăţase meseria distilatului, a cumpărat de la Primăria Bucureştiului un teren la "răspântia stradelor" Plantelor, Traian şi Stupinei. Cu 2.845 de lei el a devenit proprietar a circa 284 de mp, unde locuia şi unde şi-a deschis băcănia. 

Atât cofetăria, cât şi distileria, alături de celelalte produse pe care le comercializa i-au sporit afacerea către 1900, an în care Nae Petrescu a finalizat lucrările la imobilul care ocupa numerele 56 şi 58 pe strada Plantelor.

Casa a rămas în familie după decesul lui Nae Petrescu (1922), trecând în moştenirea celor doi copii, Nicu şi Atanasie. Afacerea a rămas şi ea în familie până la instaurarea regimului comunist, moment în care atât prăvălia, cât şi reşedinţa familiei au fost naţionalizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.