Artiştii companiilor din Spania, Franţa şi România vor face paradă în stradă, de vineri până duminică, cu marionete, acrobaţi pe catalige, meduze şi cai de mare de mărimi impresionante, reprezentaţii de street dance combinate cu jocuri de foc şi statui vivante, în cel de-al patrulea weekend al Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă - B-FIT in the street!, care se va desfăşura în Piaţa Universităţii, Parcul Kretzulescu, Piaţeta Odeon, Centrul Istoric şi Calea Victoriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De vineri până duminică, de la 19.00 la 23.00 puteţi vedea noi reprezentaţii artistice. 

Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cel mai mare eveniment de profil din ţară, Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti B-FIT in the Street! aduce, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaţionale şi peste 300 de artişti din nouă ţări.

În penultimul weekend al festivalului B-FIT in the Street! îi puteţi vedea pe artiştii de la  Light Dancers din Spania. Publicul este invitat să se alăture celor cinci personaje luminate, înalte de patru metri, care dansează pe ritmuri electro vineri şi sâmbătă, în Piaţa Universităţii. Nu lipsesc nici spectacolele de dans freestyle cu flăcări ale tinerilor români de la Flamestorm din Piaţeta Odeon sau Piaţa Universităţii.

Spectacolul ”Parizianca” aduce la B-FIT in the Street! atmosfera boemă a cartierelor pariziene. Vineri, în Parcul Kretzulescu, şi sâmbătă, în Centrul Istoric, actorii Teatrului Masca îmbrăcaţi în marionete de mari dimensiuni se plimbă, dansează vals, bat step şi interacţionează cu trecătorii.

În acest weekend sunt programate ultimele reprezentaţii ale pieselor Teatrului Masca, ”Arca lui Lenin” şi ”Vânt de primăvară prin piersici”. Sâmbătă, de la ora 19.00, celebrele statui proletcultiste prind viaţă în Piaţa Universităţii în spectacolul ”Arca lui Lenin”, scris şi regizat de Mihai Mălaimare. Cu umor, sensibilitate şi sarcasm, ”Arca lui Lenin” reface tabloul lumii comuniste din care nu lipsesc liderii absoluţi, intelectualii fricoşi, pionierii sau muncitorii şi ţăranii naivi. Duminică, în Parcul Kretzulescu, de la ora 19.00, artiştii români recreează, în piesa ”Vânt de primăvară prin piersici”, momente desprinse parcă dintr-o stampă, populate de soldaţi de teracotă, de filosoful Confucius, un dragon, o bătrână broască ţestoasă şi practicanţi de arte marţiale.

Un moment mult aşteptat al zilei de sâmbătă, este parada B-FIT in the Street! care, porneşte la ora 22.00, din Piaţa George Enescu pe traseul Calea Victoriei - Piaţa Universităţii cu mascota B-Fit in the Street!, marionetele Light Dancers din Spania, jonglerii Flamestorm din România şi constelaţia marină de personaje luminate a producţiei franceze Abyss.

Spectacolul Abyss (Franţa) încheie ziua de sâmbătă, în Piaţa Universităţii, la ora 22.30. Dansatori şi acrobaţi pe catalige strălucesc în noapte în costumele luminate puternic, iar meduze plutitoare îşi coboară tentaculele printre spectatori. Condusă de un impresionant cal de mare, flota oceanică umple peisajul urban cu diavoli de mare luminaţi pe catalige, stele strălucitoare şi peşti zburători.

Festivalul Internaţional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2017 continuă până la finalul lunii cu spectacole programate şi în weekendul 28 - 30 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.