Documentare despre avioane uriaşe, singurul aeroport hub de pe planetă care operează la temperaturi de -38 grade Celsius şi despre traiul în sălbăticia din Alaska, dar şi blocul de programe „Sharkfest” se numără între programele din luna iulie la National Geographic şi National Geographic Wild.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serialul „Avioane uriaşe” va debuta la National Geographic pe 15 iulie, la ora 20:00, şi câte un episod va fi difuzat în fiecare joi.

Noua serie aduce în prim-plan avioanele şi explorează puterea lor intrinsecă prin ochii celor care le construiesc, întreţin, păstoresc şi pilotează.

Aeroportul Internaţional „Ted Stevens" din Anchorage (Alaska) este singurul aeroport hub de pe planetă care operează la temperaturi de -38 grade Celsius şi se confruntă cu vânturi de 160km/h. În ciuda temperaturilor, a fenomenelor meteorologice din ce în ce mai imprevizibile şi a haosului călătoriilor aeriene zilnice, acest aeroport este singurul din Statele Unite care nu este vreodată închis.

„Aeroportul îngheţat din Alaska” va fi difuzat în fiecare joi, începând cu 22 iulie, de la ora 22:00.

În aceeaşi regiune a Statelor Unite are loc şi acţiunea serialului documentar „Alaska: Noua generaţie”. De la echipa producătoare a emisiunii „Life below zero", este prezentată acum noua generaţie în căutare de libertate. Obosiţi de rutina unei vieţi predictibile, se îndreaptă spre sălbăticia din Alaska pentru a-şi construi o viaţă după propriile reguli, într-o cursă contracronometru, fiindcă prima lor iarnă se apropie.

Serialul va fi difuzat în fiecare miercuri, începând cu 28 iulie, de la ora 22:00.

Hazen Audel călătoreşte în zone cu condiţii extreme de trai să întâlnească triburi indigene şi să înveţe tehnicile acestora de supravieţuire. Înarmat cu aceste noi abilităţi, Audel pleacă singur în sălbăticie, înfruntând junglele Surinam şi Peru din America de Sud, pădurile din nordul Laosului, stâncile de calcar din Filipine şi junglele din Peninsula Malay şi Papua Noua Guinee.

„Supravieţuitorul” va putea fi urmărit în fiecare miercuri, începând cu 14 iulie, de la ora 23:00.

Episoadele serialului „La pescuit de ton” vor fi difuzate începând cu 7 iullie, de la orele 20:00 şi 21:00. În cel de-al zecelea sezon al competiţiei, căpitanii din Gloucester se confruntă cu o provocare fără precedent: trebuie să îşi câştige existenţa pe piaţa de ton care încearcă din răsputeri să-şi revină. Flota alege să lucreze împreună pentru a reuşi să facă faţă provocărilor. Celor cinci bărci iniţiale li se alătură noi căpitani şi o adevărată legendă a pescuitului de ton, ale cărui abilităţi pun imediat în alertă întreaga flotă.

National Geographic Wild dedică luna iulie unora dintre cei mai de temut şi poate cei mai neînţeleşi prădători ai naturii: rechinii.

Cele 27 de premiere cu şi despre rechini vor oferi informaţii despre cele mai recente pregrese în domeniul cercetării şi conservării rechinilor şi noi modalităţi de a prezice atacurile rechinilor.

„Chris Hemsworth: Plaja rechinilor” va debuta pe 3 iulie, la ora 19:00. Vedeta de la Hollywood are o relaţie unică cu prădătorul oceanelor. Este o fascinaţie de-o viaţă, născută în anii petrecuţi alături de ei, începând din copilărie şi continuând, ca surfer în Byron Bay, lângă casa sa din New South Wales, una dintre „capitalele” rechinilor.

După ce numărul atacurilor rechinilor a crescut pe plan local de-a lungul coastei Australiei, Hemsworth încearcă să înţeleagă diferitele specii de rechini şi comportamentele lor, explorând în acelaşi timp măsuri noi de prevenire şi cea mai recentă tehnologie care scade probabilitatea unei întâlniri rechin-om. Acest program special de la Nutopia o prezintă şi pe conservatoarea şi legenda lumii subacvatice Valerie Taylor.

Alte programe incluse în acest bloc sunt „Crocodil contra rechin”, „Rechin rebel?”, „Rechinii de nisip”, „Tactici de atac”, „Clanul rechinilor”, „50 de feţe ale rechinilor”, „Rechini la atac: Povestea lui Page Winter”, „Rechinii din Hawaii”, „Cel mai mare rechin-taur”, „Cel mai periculos rechin”, „Dosarele atacurilor de rechini” şi „Când rechinii atacă”.

„Întâmplări hazlii cu animale” va putea fi urmărit în fiecare miercuri, începând cu 28 iulie, de la ora 19:00. Un colaj creat special pentru National Geographic din programul de succes al ABC „America's Funniest Videos" prezintă animale de companie şi animale sălbatice pline de umor. Emisiunea este prezentată de Alfonso Ribeiro.

Dr. Hodges şi dr. Ferguson sunt prieteni vechi care deţin şi lucrează la spitalul veterinar Critter Fixer, aflat la 160 km la sud de Atlanta. Împreună cu angajaţii lor entuziaşti, cei doi tratează şi îngrijesc peste 20.000 de pacienţi. Între urgenţele de la clinică şi apelurile de la fermele din Georgia rurală, ei sunt asaltaţi în mod constant de cazuri unice. „Salvatorii animalelor: Veterinari la ţară” va fi difuzat în fiecare vineri, începând cu 2 iulie, de la ora 19:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.