Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică a transmis, vineri, un avertisment, precizând că mai mulţi clienţi ai anumitor servicii, cum ar fi Netflix, sunt ţinta unor atacuri cibernetice. Clienţii sunt îndemnaţi, printr-un mail care nu are nicio legătură cu compania, să-şi reînnoiască datele cardului pentru a păstra subscripţia la serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atenţie la astfel de mesaje false sosite pe e-mail, în care clienţi ai anumitor servicii, precum cei ai Netflix, sunt alertaţi despre faptul că trebuie să-şi valideze încă o dată detaliile de card pentru a păstra subscripţia la serviciu! Mesajul în limba engleză este transmis de pe un domeniu din Olanda şi nu are nicio legătură cu compania Netflix”, a transmis, vineri, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică .  

Specialiştii explică faptul că accesarea link-ului redirecţionează potenţiala victimă către un site de phishing.  

”Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice şi să evite cele mai întâlnite ameninţări din mediul online la adresa utilizatorului obişnuit, DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată au lansat site-ul www.sigurantaonline.ro. Acesta este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele, pe care îl pot folosi pentru a-şi îmbunătăţi şi perfecţiona frecvent rutina esenţială de securitate cibernetică”, au mai precizat specialiştii.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.