Un segment al emisiunii „CBS Sunday Morning” a cuprins critici privind difuzarea pe platforma Paramount+ a reţelei de televiziune a interviului acordat de cineastul Woody Allen, acuzat în urmă cu mai multe decenii că şi-a abuzat sexual una dintre fiice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Dacă cineva este intervievat, acela primeşte un fel de legitimare doar prin faptul că a fost intervievat de o mare reţea de ştiri”, a spus Aruna D'Souza, critic de artă, în segmentul difuzat duminică.

Interviul acordat de Allen, filmat anul trecut, nu a fost difuzat până acum de CBS şi a fost lansat de serviciul de streaming ca parte a unui pachet amplu care include un interviu luat de Gayle King lui Dylan Farrow în 2018, precum şi segmentul lui Erin Moriarty difuzat duminică de postul de televiziune.

Acesta a fost primul interviu unu la unu acordat de Woody Allen unei televiziuni americane în aproximativ 30 de ani. Cel mai recent, el a fost protagonistul „60 Minutes” (CBS), în 1992. Subiectul principal al discuţiei de anul trecut a fost anularea publicării autobiografiei sale de către Hachette. Corespondentul Lee Cowan, care l-a intervievat, a confirmat acest lucru în programul Paramount+.

Într-un comunicat, CBS News a transmis că interviul a fost păstrat din cauza afluxului de ştiri de anul trecut, cu pandemia de Covid-19 în prim-plan, alegerile prezidenţiale şi protestele din ţară. Decizia de a-l difuza pe Paramount+ a fost luată în urma „interesului reînnoit privind controversa din jurul cineastului”, odată cu miniseria documentară „Allen v. Farrow”, lansată de HBO.

„Chiar dacă îl credeţi sau nu pe Allen, chiar dacă el vă place sau nu, sperăm că cel puţin veţi vrea să ascultaţi ce are de spus”, precizează Cowen la începutul programului.

În interviu, Allen reiterează că este nevinovat de acuzaţiile care i-au fost aduse în ultimele decenii, susţinând că afirmaţiile lui Farrow „nu au logică”. „Cred că ea asta crede. Nu cred că inventează. Nu minte. Eu cred că ea crede asta”.

O sursă din CBS News a declarat pentru The Hollywood Reporter că nu a ştiut că interviul a fost păstrat până acum şi a subliniat că, deşi este posibil ca interviurile să fie păstrate o lună sau mai mult, în funcţie de conţinutul segmentelor „CBS Sunday Morning”, în mod normal, dacă nu sunt difuzate după câteva luni, nu mai sunt difuzate vreodată.

Woody Allen nu a participat la realizarea „Allen v. Farrow”, miniserie lansată anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.