Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă proiectul „Din anotimpuri adunate” cu primul atelier dedicat verii, „Cârtiţele şi viaţa în subteran”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă în grădină încep să apară muşuroaie de pământ, atunci putem suspecta în zonă prezenţa unei cârtiţe. Recunoscută uşor după nasul ascuţit şi roz, cu blana subţire şi catifelată, cu ochii atât de mici încât ne întrebăm dacă îi are, cârtiţa a fost mereu privită ca un duşman al omului.

Pe parcursul atelierului, vom scoate la iveală câteva lucruri mai puţin cunoscute despre aceste animale insectivore, care le vor îmbunătăţi imaginea, deoarece, în pofida stigmatului pe care îl poartă, cârtiţa este un animal folositor omului.

Despre cât de folositoare sau dăunătoare este cârtiţa, despre galeriile pe care le sapă, dar şi alte curiozităţi despre „familia”ei şi obiceiurile pe timpul verii veţi descoperi de la specialiştii Muzeului.

Îi invităm pe copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, vineri, 10 iunie 2022, de la ora 15:30, în Sala Atelier a Muzeului, la o întâlnire cu acest „buldozer” subpământean, al cărui rol este bine stabilit în natură.

Pe parcursul atelierului, participanţii vor fi antrenaţi în activitate, vor fi încurajaţi să pună întrebări, să poarte discuţii, să vorbească liber. În a doua jumătate a activităţii ne vom delecta cu jocurile special pregătite pentru a întregi atmosfera voie bună, nelipsind activitatea de lucru manual atât de aşteptată de copii.

Taxa de participare la atelier este de 50 lei/participant sau 80 lei/2 fraţi.

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari, în limita a maximum 15 locuri/grupă.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.