Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA, Hollywood Foreign Press Association), care acordă trofeele Globurile de Aur, a anunţat vineri că are trei noi membri, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Yulia Charysheva din Russia, Sabrina Joshi din India şi Danielle Kool din Olanda s-au alăturat organizaţiei care are, astfel, 85 de membri.

Joshi este fiica lui Ahmed Lateef, membru al HFPA până la moartea sa, în 2015. Ea a scris cartea „Hyderabad to Hollywood” despre viaţa lui şi scrie despre Hollywood pentru publicaţia indiană You & I.

Anunţul a fost făcut în timp ce HFPA încearcă să se apere de acuzaţia că membrii săi restricţionează competiţia între jurnaliştii străini.

Kjersti Flaa, reporter norvegian, a dat în judecată organizaţia în luna august. Ea susţine că de două ori i-a fost respinsă înscrierea în grup pentru că ar reprezenta o ameninţare pentru doi membri actuali.

În plângere, HFPA este acuzată de „cultura corupţiei”. Ea spune că membrii organizaţiei merg în deplasări de lux şi primesc mii de dolari şi că multor altor jurnalişti calificaţi le-a fost refuzată înscrierea în ultimii ani, inclusiv lui Joshi.

Luni, HFA a depus o cerere de respingere a procesului lui Flaa, acuzând-o de desfăşurarea unei campanii de hărţuire pentru a obţine un loc în grup.

Noii membri ai organizaţiei sunt aleşi prin vot majoritar de membrii activi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.