Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA) a făcut schimbări în regulamentul privind eligibilitatea filmelor pentru Globurile de Aur 2021 din cauza pandemiei de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut joi, pe site-ul Asociaţiei, unde este specificat faptul că măsurile sunt temporare. 

Având în vedere că de aproximativ două săptămâni cinematografele au fost închise şi în Stele Unite, noul sistem prevede ca distribuitorii să contacteze HFPA pentru a stabili o dată pentru proiecţia filmelor în calendarul oficial al Asociaţiei care întrumeşte termenele prevăzute în regulamentul Globurilor de Aur. 

Până la acea dată, distribuitorii trebuie să ofere tuturor membrilor HFPA un link pentru vizionare sau o copie DVD a filmelor, astfel încât aceştia să le poată viziona acasă. Această regulă este în vigoare până pe 30 aprilie 2020.

HFPA ia acum în considerare filmele care au avut lansarea în cinematografele din zona Los Angeles planificată începând cu 15 martie. „Filmele care erau programate să fie lansate în Los Angeles în perioada 15 martie - 30 aprilie 2020 pot, în schimb, să fie lansate mai întâi în format de televiziune şi vor fi în continuare eligibile pentru premiile Globurile de Aur”. 

Până acum, era nevoie ca acestea să ruleze timp de şapte zile înainte de 31 decembrie sau să fie lansate în variantă digitală. 

Actriţele Tina Fey şi Amy Poehler vor fi gazdele galei Globurilor de Aur din 2021.

Academia americană de film, care acordă premiile Oscar, nu a anunţat încă nicio modificare în regulamentul de eligibilitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.