Asasinarea lui John Lennon din 1980 şi anchetarea ucigaşului său, Mark David Chapman, vor face obiectul unui nou serial în trei părţi, narat de Kiefer Sutherland, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Apple TV+ a descris "John Lennon: Murder Without a Trial" ca fiind "cea mai amănunţită examinare a asasinării lui John Lennon din 1980, care a şocat şi întristat lumea".

Lennon a fost asasinat în decembrie 1980 în faţa reşedinţei sale din New York. Chapman, care a tras cinci gloanţe dintr-un revolver de calibrul 38 special, a mărturisit că l-a ucis pe Lennon. El a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 20 de ani şi închisoare pe viaţă.

Serialul va include imagini inedite, inclusiv mărturii ale martorilor oculari şi fotografii de la locul crimei, precum şi interviuri cu psihiatrii, avocaţii, detectivii şi procurorii lui Chapman - alături de mărturiile unora dintre apropiaţii lui Lennon.

Apple TV+ a precizat că echipa din spatele documentarului a primit "cereri în baza Freedom of Information Act de la Departamentul de Poliţie din New York de la Comisia de eliberare condiţionată şi de la biroul procurorului districtual" în timpul realizării serialului.

Yoko Ono, văduva lui Lennon, nu a comentat documentarul. Nu este clar dacă ea a participat la realizarea acestuia. The Guardian i-a contactat pe reprezentanţii ei.

Chapman a călătorit din Hawaii la New York la 8 decembrie pentru a-l ucide pe Lennon. În acea zi el i-a cerut starului să-i semneze o copie a "Double Fantasy", noul album al lui Lennon şi Ono.

În timpul audierilor pentru eliberarea sa condiţionată, Chapman a recunoscut că a avut un sentiment contradictoriu în legătură cu comiterea crimei în acea zi. "Nu a fost cu sânge rece în totalitate, dar în mare parte a fost. Am încercat să-mi spun să plec. Am albumul, îl iau acasă, îl duc acasă, îi arăt soţiei mele, totul va fi bine", a declarat Chapman în 2012. "Dar am fost atât de constrâns să comit acea crimă încât nimic nu m-ar fi putut face să plec de lângă acea clădire".

În 2022, lui Chapman i-a fost refuzată eliberarea condiţionată pentru a 12-a oară. S-a scris că Ono, care se afla cu Lennon în ziua morţii sale la o şedinţă foto pentru revista Rolling Stone, a cerut frecvent ca Chapman să rămână în închisoare. Chapman are dreptul la o nouă revizuire a eliberării condiţionate în 2024.

Serialul-document nu are o dată de lansare confirmată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.