Artistul vizual Tania Mouraud, una dintre cele mai importante voci ale artei contemporane franceze, va lansa catalogul expoziţiei personale ”OTNOT”, joi, 29 iunie, la galeria Eastwards Prospectus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre lansarea catalogului dedicat expoziţiei sale personale ”OTNOT” (desfăşurată la Eastwards Prospectus în perioada mai - iulie 2016) şi despre o proiecţie specială cu lucrarea video ”Once Upon a Time”, de la ora 19.00.

Inspirată de basmele Fraţilor Grimm, Tania Mouraud a călătorit în inima pădurilor boreale din Canada şi în păduri din Franţa pentru a realiza ”Once Upon a Time”. Artista produce un puternic impact emoţional prin intermediul coregrafiei imaginilor în mişcare, ritmurilor vizuale şi bogăţiei cromatice.

”Adesea, proiectele mele se nasc din lectura presei. Dau peste o imagine care mă tulbură şi ea devine punctul de pornire pentru o creaţie nouă. E valabil şi pentru unele fotografii ale mele, şi pentru unele lucrări video. ”Once Upon a Time”, de exemplu, îşi are originea într-o revistă de companie: acolo am văzut o imagine cu un utilaj enorm care cuprindea de jur împrejur trunchiul unui copac pentru a-l tăia apoi în butuci. Am avut senzaţia că propriul meu corp era într-o strânsoare. E nevoie să am o raportare intimă şi emoţională la un subiect pentru a-l aborda”, spune artista Tania Mouraud în catalogul ”OTNOT”.

Tania Mouraud, născută în 1942, are o operă polimorfă, într-o continuă evoluţie din 1960, când a început să lucreze. De la pictură, fotografie şi instalaţii, la performance-uri, video şi sunet, toate se regăsesc în practica ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.