Artistul vizual de origine română Ion Isaila prezintă la Sibiu, în premieră naţională, peste 100 de obiecte din colecţia personală realizată în şase decenii de activitate artistică internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia cuprinde opere de grafică, sculptură, arte decorative, cărţi de artist, miniaturi, provenite de pe patru continente, artă modernă şi contemporană europeană, dar şi din epocile anterioare, precum şi obiecte de artă etnografică, tribală sau artă religioasă. Sunt lucrări achiziţionate în mare parte sau primite de la artişti, prieteni, profesori, multe dintre ele fiind cu dedicaţie.

„La domnul Isaila, pasiunea de a colecţiona este strâns legată de activitatea sa, aceea de grafician. Există aici obiecte pe care le-a obţinut la schimb, obiecte care pentru el sunt daruri de la alţii, sunt obiecte pe care le-a cumpărat, sunt chiar obiecte pe care le-a găsit. Aşa este la orice colecţie: în spatele obiectului este o istorie. Studiind obiectul, el comunică; dar una este percepţia artistului despre acesta, iar alta este percepţia noastră care nu cunoaştem istoria particulară a fiecărui exponat.  Din perspectivă didactică, expoziţia este interesantă: vii aici, ai diverse lucruri pe care le poţi arăta din istoria graficii – de la grafică europeană, barocă, până la cele mai recente tendinţe în #artacontemporană; la fel, în civilizaţiile extra-europene. Dar nu numai atât: le poţi arăta (studenţilor n.r.) variatele interferenţe care există între ele”, a explicat Alexandru Sonoc, directorul Galeriei de Artă de la Muzeul Naţional Brukenthal, la vernisaj. 

Expoziţia „Second life” de la Biblioteca Astra din Sibiu va putea fi văzută până la 15 noiembrie, între orele 8.00- 20.00, sâmbăta şi duminica între orele 10.00-18.00. 

Colecţia va fi itinerată în continuare la Museikon în Alba Iulia din 29 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.