Artistul american Spencer Tunick, celebru pentru fotografiile cu mii de voluntari nud, revine în Australia. Următoarea „instalaţie nud” a lui Spencer Tunick, comandată de organizaţia caritabilă Skin Check Champions pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la cancerul de piele şi care coincide cu Săptămâna naţională de acţiune împotriva cancerului de piele, va avea loc pe 26 noiembrie pe o plajă din Sydney, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Va fi al patrulea proiect în Australia pentru Tunick, care a atras atenţia la nivel mondial cu lucrarea sa de la Opera din Sydney, în care apar 5.000 de australieni nud, ca parte a Mardi Gras pentru gay şi lesbiene. În 2018, artistul a ţinut prima pagină a ziarelor pentru că s-a luptat cu lanţul de supermarketuri Woolworths pentru a filma seria sa „Chapel Street” în Melbourne.

Acum, scopul este de a fotografia 2.500 de oameni, ce simbolizează numărul de vieţi australiene răpuse în fiecare an din cauza cancerului de piele.

Plaja pe care Tunick a ales-o ​​pentru următorul său proiect nu a fost încă dezvăluită Locaţia exactă va fi anunţată, cu o săptămână înaintea zilei, doar celor care s-au înscris online pentru a participa la lucrare.

„Aproape că îmi este ruşine să spun asta, dar [secretul] implică tradiţie”, spune Tunick pentru Guardian Australia, vorbind din studioul său din New York. „Am o mică formulă care funcţionează. Şi în aceste zile şi vremuri, un preaviz de o săptămână este ca un an”.

În zecile de lucrări publice pe care le-a finalizat - plasate pe un gheţar, într-un teatru, în deşert, la o gară - corpurile sunt uneori pictate sau aranjate în funcţie de tonul pielii.

Voluntarii care se înregistrează online sunt rugaţi de obicei să menţioneze tonul pielii folosind o diagramă de culori detaliată care le este furnizată.

Artistul spune că încă nu a decis ce tehnici va folosi luna viitoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.