Artistul plastic Damien Hirst a realizat două lucrări-răspuns la coronavirus, una fiind dedicată strângerii de fonduri pentru serviciul sanitar britanic, cealaltă pentru a ridica moralul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hirst a pornit de la curcubeu, „un fenomen optimist”, în realizarea celor două lucrări.

„Un lucru grozav la artă este că oferă speranţă, este optimistă. Din punctul meu de vedere, dă oamenilor ceea ce nu pot lua altfel”, a declarat el într-un mesaj video publicat de BBC. „Îţi permite să găseşti în tine ceva ce nu ştiai că se află acolo”.

El a povestit că, înainte de această criză sanitară, încerca să îşi simplifice viaţa. „Vreau să mă bucur de viaţa mea. Am 54 de ani acum, aşa că e nevoie, la un moment dat, să o simplifici, ca să ai o viaţă bună”.

Cu lucrarea „Butterfly Rainbow”, el vrea să strângă bani în sprijinul NHS (National Health Service). Artistul britanic s-a folosit de curcubeu, devenit simbol al speranţei în timpul pandemiei de Covid-19, şi a adăugat în fiecare bandă de culoare aripi de fluturi.

Lucrarea va fi imprimată, o ediţie limitată, şi va fi vândută. Toate veniturile generate vor fi donate NHS. Detalii vor fi anunţate curând pe pagina de Instagram a artistului.

A doua lucrare urmează reţeta, cu diferenţa că arcul este înlocuit cu o inimă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.