Artistul Mircia Dumitrescu prezintă din 8 octombrie, la parterul Galeriei Naţionale de la Muzeul Naţional de Artă al României, expoziţia "Perspective" - lucrări de desen, gravură, pictură, sculptură şi tapiserie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este expoziţia personală ce încheie seria lansată în anul 2021, începând cu cea organizată la Muzeul Naţional Controceni intitulată ”Spaţiu românesc cu oameni şi sfinţi” (10 iunie - 4 iulie), la Biblioteca Academiei Române, Sala Theodor Pallady, intitulată ”Călătoria” (29 iunie - 1 august), la Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu, intitulată ”Dialogul tehnicilor”(9 iulie - 1 august).

Expoziţia „Perspective” a profesorului universitar dr. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Acadmiei Române, invită publicul la o experienţă vizuală inedită, spectaculoasă, monumentală prin viziune şi construcţie, cu o expresivitate artistică impresionantă. 

Acad. Nicolae Breban spunea la vernisajul de la Biblioteca Academiei Române, în anul 2016: „Mircia Dumitrescu ne oferă spectacolul unui om care intră în senectute cu o forţă, cu o amploare a unui geniu neaşteptat pentru el şi pentru noi toţi. Acest artist are o anumită spaimă de deschidere, de etalare, care e o spaimă de el însuşi, de fapt. Or, în cele din urmă, Mircia Dumitrescu s-a învins pe sine însuşi şi ne prezintă spectacolul splendid al unei mari personalităţi, de care noi, scriitorii, suntem mândri". 

Expoziţia poate fi vizitată până în 30 ianuarie 2022. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.