Expoziţii de jocuri şi jucării vintage de la Muzeul Jucăriilor, costume, păpuşi, filme şi spectacole, realizate în colaborare cu cele mai iubite teatre pentru copii din Bucureşti: Teatrul Ţăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, Opera Comică pentru Copii, dar şi ateliere de desen şi pictură alcătuiesc programul de artă şi distracţie din inima Bucureştiului, vor fi organizate în perioada 1-5 iunie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani. Alexandrina Halic, emblema teatrului pentru copii din România, vine la Art Safari Kids, pe 1 iunie, la ora 14.00, unde va avea un moment special. Actriţa Teatrului „Ion Creangă”, care are onorabila vârstă de 81 de ani, le va vorbi copiilor despre poveşti, va oferi autografe şi va face poze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De Ziua Copilului, Palatul din inima Bucureştiului se transformă într-un mare parc de distracţie: Art Safari Kids Edition. Am pregătit un program care să-i ţină departe de telefoane şi pe copiii mici, şi pe copiii mari (se ştiu ei foarte bine). Părinţii retrăiesc perioada copilăriei în expoziţia de jocuri şi jucării din anii '80, iar copiii descoperă jucăriile care le-au adus bucurie părinţilor, pe vremea când nu existau gadgeturi şi tablete. Teatrul Ţăndărică, Teatrul „Ion Creangă”, precum şi Opera Comică pentru Copii vin în vizită la Art Safari Kids, unde pun în scenă spectacole, dar şi expoziţii cu recuzită, costume şi păpuşi din colecţiile lor. Programul continuă cu cinema şi activităţi interactive în limba engleză susţinute de British Council. Bineînţeles că nu vor lipsi cursurile de artă susţinute de profesorii Art Safari Kids. Pictură, desen, forme, culori, opere celebre. Vor fi impuse şi câteva reguli la Palat, care trebuie respectate indiferent de vârstă: ne distrăm, creăm amintiri şi explorăm arta!”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari şi comisar al României la Bienala de Artă de la Veneţia. 

Amintiri din copilărie, în varianta 2023

Cu pensulele în mână şi culorile drept aliaţi, copiii vor învăţa să creeze opere de artă. Şi părinţii îi pot acompania pe cei mici la aceste ateliere de pictură şi desen, fiindcă niciodată nu este prea târziu să-ţi pui talentul în valoare. Accesul la cursurile de artă din cadrul evenimentului se face în baza unui bilet care poate fi achiziţionat online, pe site-ul Art Safari, sau la intrare. Există mai multe tipuri de bilete care includ cursuri de artă: doar pentru copil, copil însoţit de un adult, dar şi un pachet pentru familie, valabil pentru 2 adulţi şi copil.

Accesul în expoziţii şi la restul de activităţi este gratuit pentru toţi copiii până în 14 ani. Adulţii îi vor putea însoţi pe baza unui bilet achiziţionat online sau de la intrare. Pachetele pentru familie beneficiază de 20% reducere.

Programul expoziţiilor Art Safari Kids Edition

Porţile Palatului Dacia-România sunt deschise tuturor, indiferent de vârstă, cu ocazia Art Safari Kids Edition. Pe lângă atelierele de artă, Art Safari prezintă şi o serie de expoziţii. Una din cele mai aşteptate expoziţii de la Palat este cea de jucării şi reclame din Epoca de Aur. Adulţii de azi vor face o călătorie emoţionantă în timp, iar copiii vor descoperi jucăriile care le-au colorat copilăria părinţilor. Chiar dacă jucăriile s-au schimbat, bucuria de a fi copil rămâne aceeaşi!

Acestora li se adaugă şi expoziţii realizate împreună cu cele mai cunoscute teatre pentru copii din Capitală: o expoziţie de păpuşi de la Teatrul Ţăndărică, costume de la Teatrul „Ion Creangă”, dar şi costume şi recuzită de la Opera Comică pentru Copii. Scurtmetraje de la Arhiva Naţională de Filme vor fi proiectate în zona de cinema dedicată copiilor.

Alexandrina Halic, legenda teatrului pentru copii din România şi una dintre cele mai iubite voci, care a dat glas multor personaje de basm, va avea un moment special la Art Safari Kids, pe 1 iunie, de la ora 14:00. Celebra actriţă, care încă joacă în spectacole pentru copii la Teatrul „Ion Creangă”, la onorabila vârstă de 81 de ani, se va întâlni cu copiii, le va vorbi despre poveşti, le va acorda autografie şi va face poze cu ei. Pinocchio, Micul Prinţ, Alice în Ţara minunilor sau Fritz, din „Omuleţul cu haina de lemn” sunt doar câteva dintre rolurile interpretate de actriţă.

RoLUG (Romanian Lego User Group), o comunitate de adulţi cu profesii diferite, din diverse zone ale ţării, ce împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru piesele Lego, expune la Art Safari Kids Edition mai multe creaţii de mari dimensiuni: cea mai mare armată de Lego, cea mai mare colecţie de Clone Troopers Lego din ţară (peste 700 de minifigurine), record mondial diorama Lego Star Wars™️ Rebels (1 milion de piese), recordul mondial Dragonul Smaug din "The Hobbit" şi "Avatar".

Program Art Safari Kids Edition (1-5 iunie 2023)
Joi-luni – 12:00-21:00
Bilete: https://www.artsafari.ro/artsafari-kids-12/ sau direct de la intrare
Palatul Dacia-România, strada Lipscani, nr. 18-20, Bucureşti

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.