Art Safari 2020 se va desfăşura pentru prima dată în două spaţii distincte: Victoria Tower, din centrul Capitalei (Calea Victoriei, numărul 15) şi AFI Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc în perioada 11-20 septembrie 2020, în condiţiile de siguranţă cerute prin legea ce reglementează activitatea muzeelor (acces tip circuit, flux controlat de vizitatori, alături de măsurile clasice de prevenţie, măşti, dezinfectant, distanţare), potrivit organizatorilor. 

Cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, aflat sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti şi UNESCO România şi realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti, va găzdui 11.000 de metri pătraţi de artă românească de patrimoniu şi contemporană, precum şi artă internaţională.

Anul acesta, muzeul va fi deschis în Victoria Tower, o clădire de secol XXI, proiectată să reflecte avansul tehnologic, în perfect acord cu arhitectura prezentului, aflată pe Calea Victoriei, nr. 15.

Art Safari va găzdui aici o expoziţie dedicată lui Sabin Bălaşa, pictor contemporan celebru. Fiecare pânză a lui Sabin Bălaşa pare să fie o fereastră, un hublou deschis spre univers, un cosmos populat de fiinţe feminine şi masculine surprinse în drumul lor iniţiatic, mereu însoţite de animale cu rol protector.

Opt lucrări de Sabin Bălaşa, împrumutate de la Camera Deputaţilor

Alături de numeroase muzee şi colecţionari, Camera Deputaţilor din România va împrumuta din gestiune proprie, în premieră naţională, opt lucrări de artă semnate de Sabin Bălaşa pentru expoziţia din cadrul Art Safari 2020, lucrări pe care publicul va avea şansa să le admire pentru prima dată în cadrul unei expoziţii.

Pavilionul Muzeal este dedicat lui Gheorghe Petraşcu, a cărui artă s-a impus încă de la începuturile sale pe simezele celor mai relevante manifestări artistice româneşti şi a rămas până astăzi apreciat drept unul dintre cei mai importanţi mari maeştri ai artei de început de secol XX. „De o ţinută gravă ce seduce din prima clipă retina privitorului sensibil şi avizat, această pictură îţi cere să o descifrezi încet, meditativ", spunea Corneliu Baba.

"Orcus. Stranger in the garden", de Saddo

Anul acesta Israelul este ţară invitată şi va fi reprezentată printr-o instalaţie textilă de mari dimensiuni, semnată de Gilli Avissar, amplasată în atriumul Art Safari. „Tehnica sa versatilă, un joc între creaţie şi spectacol, îi oferă lui Gili Avissar abilitatea de a personaliza spaţiile în care expune. De aceea, ştim că lumile pe care le va crea pentru această ediţie vor transporta publicul în noi dimensiuni. Vă invităm să le descoperiţi la Art Safari”, este mesajul ambasadorului Israelului în România David Saranga. 

Şi Satelitul Art Safari din AFI Cotroceni va găzdui 1.000 de metri pătraţi de artă, oferind patru experienţe distincte: sculptură, arte textile, instalaţie mobilă semnată Obie Platon, unul din cei mai bine cotaţi artişti tineri români (pictor şi graffer) şi o instalaţie artistică surpriză, de mari dimensiuni pentru toate vârstele. Accesul în cadrul Pavilionului AFI - ART va fi gratuit, în perioada 11-20 septembrie 2020.

Măsuri sporite de siguranţă la Art Safari 2020

Accesul fiecărui vizitator în muzeul temporar Art Safari se va face controlat, iar traseul de vizitare va fi unul tip circuit unidirecţional, prin stabilirea unor fluxuri de vizitare, în zone expoziţionale diferite. Vizitatorilor le va fi verificată temperatura la intrarea în spaţiul expoziţional, aceasta fiind o condiţie obligatorie de acces. De asemenea, accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării corespunzătoare a măştii pe toată durata vizitei. Vizitatorii vor fi rugaţi să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziție la intrarea în Art Safari şi în multiple alte puncte, la fiecare nivel.

Biletele şi abonamentele cu reducere de 30% (40 lei pentru un bilet de o zi şi 80 lei pentru un abonament) pot fi achiziţionate pe https://tickets.artsafari.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.