Art Paul, art director al revistei Playboy şi creator al logo-ului publicaţiei, a murit la vârsta de 93 de ani, scrie The Washington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul a murit pe 28 aprilie, într-un spital din Chicago, din cauza unei pneumonii, după cum a declarat soţia lui, Suzanne Seed.

În 1953, Hugh Hefner dezvolta ideea unei noi reviste pentru bărbaţi, când a apelat la Paul, care lucra ca ilustrator şi designer în Chicago. Hefner căuta un design simplu, modern pentru revista pe care voia să o intituleze Stag Party. Dar, în aceeaşi perioadă exista o revistă Stag, iar Hefner s-a văzut nevoit să găsească un alt nume. Astfel, s-a născut Playboy.

Paul Art a realizat prima copertă, o fotografie cu Marilyn Monroe făcută în timpul unei parade, când ea saluta mulţimea.

El a fost prima persoană pe care Hefner a angajat-o la Playboy. Art Paul a realizat structura revistei, dar şi prima fotografie nud - o imagine cu Monroe care stă pe un cearşaf roşu din mătase.

Când Hefner, care a murit anul trecut, a decis că revista are nevoie de un simbol pentru a fi recunoscută, a sugerat ideea unui iepure. În mai puţin de o oră, Paul a schiţat profilul capului unui iepure cu papion.

Iniţial, logo-ul era menit să fie plasat la finalul articolelor, însă până la a treia ediţie a revistei, el a ajuns pe copertă, unde a rămas lună de lună.

Art Paul a fost art director al revistei timp de 29 de ani. El a angajat artişti pentru a crea picturi şi ilustraţii originale. A comandat lucrări unora ca Salvador Dali, Andy Warhol, LeRoy Neiman, James Rosenquist şi Shel Silverstein, cerându-le ca acestea să reflecte spiritul unui articol şi să fie de sine stătătoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.