Apogeul Bucharest Gaming Week, cel mai anticipat eveniment de gaming din România, va avea loc în zilele de 14 şi 15 octombrie, la Palatul Parlamentului. Aici, peste zece mii de fani ai jocurilor video îi vor întâlni pe cei mai cunoscuţi gameri români şi vor putea concura alături de aceştia pentru sute de premii. Vizitatorii vor fi întâmpinaţi de militari care prezintă diferite oferte educaţionale, dar şi de robotul mobil, prezent în premieră, care se va plimba printre standuri, aducând un plus de dinamism experienţei. Ca parte a activităţilor planificate, cei curioşi vor putea încerca trei simulatoare de zbor, dar şi simulatorul virtual pentru exersarea şedinţelor de tragere, spun organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bucharest Gaming Week a debutat weekendul trecut cu o ediţie online care a adunat peste 400.000 de vizitatori. Pe parcursul săptămânii, în tot Bucureştiul au avut loc evenimente conexe care au pus accentul pe întreg universul jocurilor video, de la ceea ce presupune dezvoltarea jocurilor video şi până la siguranţa copiilor atunci când sunt în mediul online. În acest weekend, pe scena principală de la Bucharest Gaming Week, va urca şi cea mai titrată jucătoare de Counter-Strike din lume, românca Ana Dumbravă.

„Cu siguranţă este cea mai bună dintre cele şapte ediţii de până acum ale Bucharest Gaming Week. Aproape toţi youtuberii cunoscuţi din România, de la iRaphahell la IHATEPINK la Theo Zeciu şi iSilent şi mulţi alţi zeci de creatori de conţinut vor fi prezenţi la acest eveniment să îşi întâlnească fanii. Mai mult, GRAURE, artistul iubit de toţi tinerii pentru modul în care personalizează încălţăminte sport va arăta cum reuşeste să îţi transforme gadgeturile de joc în unicate. Unul dintre cele mai iubite jocuri din lume, League of Legends, organizează pe scena Bucharest Gaming Week un all star game. Iar Armata României este mai prezentă ca oricând la această ediţie. Oare vom vedea live cunoscutele arme din Counter Strike? Rămâne să aflam”, spune Tudor Dăescu, co-organizator Bucharest Gaming Week.

O desfăşurare de forţe impresionantă a Armatei României

La standul Armatei României, participanţii pot testa un simulator de zbor în realitate virtuală, o replică a elicopterului IAR 316 B, un model de antrenament produs de Industria Aeronautică Română. Cei prezenţi pot folosi simulatorul ELITE PI-135 pentru decolare, proceduri de zbor instrumental cu folosirea mijloacelor de radionavigaţie şi aterizare. Simulatorul DCS (Digital Combat Simulator) de zbor pentru avioanele IAK-52 şi F-16 va reda cu foarte mare acurateţe atât modelul dinamic de zbor cât şi funcţionarea sistemelor interne ale aeronavelor.

Spaţiul în aer liber va găzdui un bootcamp organizat de cercetaşii militari, in care cei mici îşi pot testa capacitatea de efort, un stand la care vizitatorii vor putea învăţa despre nodurile marinăreşti, dar şi despre tipurile de focuri şi adăposturile folosite de cercetaşii militari. Cei mici sunt aşteptaţi cu jocuri şi concursuri, inclusiv un colţ de face painting, şi vor putea vedea 1 autovehicul de tip VAMTAC, din dotarea poliţiei militare.

În premieră, gamerii vor putea participa la un ”Treasure Hunt” în cadrul căruia vor avea şansa de a câştiga sute de premii atractive. Vânătorii de comori vor trebui să descarce aplicaţia oficială a evenimentului Bucharest Gaming Week 2023, disponibilă în Play Store şi AppStore, iar apoi să îndeplinească misiunile care pot varia de la a vizita anumite standuri la a posta pe conturile proprii de social media. Punctele adunate în urma îndeplinirii provocărilor vor putea fi preschimbate în sute de premii.   

Tinerii care vor dori să urmeze o carieră în industria dezvoltatoare de jocuri video, vor putea afla mai multe lucruri de la reprezentanţii Echo School, un program care va certifica internaţional viitori specialişti în gaming, începând cu 2024. Tinerii vor putea urma două programe de studiu: game design şi produţie şi game engineering.

Scena principală de la Bucharest Gaming Week va găzdui o mulţime de turnee şi competiţii, prezentate de cei mai populari streameri. În cadrul Minecraft Chellenges, iHatepink, Gannicus, Luca Luk, iSilent, Bobospider şi karinul vor forma echipe cu fanii prezenţi la scenă şi se vor duela pentru premii valoroase. Se întoarce şi turneul Stumble Guys găzduit de Mădălin care le va oferi şansa vizitatorilor să-şi dovedească priceperea la una dintre cele mai populare jocuri ale momentului.
Tot pe scena principală a evenimentului vor avea loc meciurile demonstrative din EA Sports FC 24, cel mai popular joc de fotbal. Din componenţa celor două echipe care se vor duela fac parte pe lângă popularii influenceri Ovvy, Tudor Buţan, Andu, Theo şi artiştii Ionuţ Rusu, Bvcovia, Marko Glass şi George Tănase.

Fanii League of Legends nu vor să rateze meciul demonstrativ, în cadrul căruia două echipe îşi vor măsura forţele într-o confruntare memorabilă. Echipa Albastră este reprezentată de Chitzunel, Antonia Nuckle, Ang, Coatpustmain şi Trisssmery, în timp ce Echipa Roşie îi are în componenţă pe Xerxe, Adriivonb, Techeş, Foxify, Ololosh.
Streamerii aflaţi la început de drum vor beneficia de un spaţiu dedicat amenajat, de unde vor putea face transmisii live pe canalele lor proprii despre experienţa lor de la Bucharest Gaming Week.
Scena de la Bucharest Gaming Week va aduce în lumina reflectoarelor şi Parada de Cosplay, în cadrul cărora vor defila creatorii celor mai reuşite costume inspirate de personaje din jocuri video, dar şi meciurile incendiare organizate în nou lansatul Counter-Strike 2.

Cele mai populare şi mai aşteptate jocuri video

Nu vor lipsi nici cele mai noi jocuri lansate la nivel internaţional, care vor putea încercate la Bucharest Gaming Week pe cele mai performante console şi sisteme de gaming. Gamerii vor avea şansa să butoneze titluri mult aşteptate precum EA Sports FC 24, Counter-Strike 2, Assassin’s Creed Mirage, Mortal Kombat 1, StreetFighter 6 sau Baldur’s Gate II. Lista continuă cu cele mai urmărite jocuri ale momentului precum Minecraft, Stumble Guys, League of Legends, Fortnite sau Valorant.

În cadrul Arenei Virtual Reality vizitatorii vor putea experimenta simulări uimitoare şi vor trăi momente de neuitat în meciurile deadmatch sau pe echipe din jocurile Quantum Arena şi Cops vs. Robbers.
Arena de mobile gaming îi aşteaptă pe pasionaţii jocurilor mobile cu 24 de telefoane pe care se vor da meciuri intense în Minecraft, Free Fire, Stumble Guys, Fortnite şi Clash Royale.

Cei pasionaţi de cultura urbană vor putea să-l vadă în acţiune pe GRAURE, artist recunoscut pentru realizarea de încălţăminte sport personalizate, care va avea propriul stand în cadrul evenimentului.  
În plus faţă de competiţiile desfăşurate pe scena principală şi în cadrul Treasure Hunt, gamerii vor participa şi la turneele organizate la stand-urile partenerilor. Cei mai buni dintre ei au şansa de a câştiga o mulţime de premii constând în dispozitive de gaming.

Evenimentul are loc, atât sâmbătă cât şi duminică, de la ora 10:00. Intrarea în Palatul Parlamentului se face din Piaţa Constituţiei.

Minorii sub 14 ani vor putea intra doar însoţiţi de un părinte sau tutore, iar persoanele cu dizabilităţi beneficiază de acces liber pe baza certificatului medical.

Biletele pentru Bucharest Gaming Week pot fi achiziţionate pe pagina iabilet.ro şi direct de la faţa locului. Preţul biletelor achiziţionate până sâmbătă este de: 85 de lei pentru sâmbătă, 75 de lei pentru duminică, 130 de lei pentru ambele zile. La faţa locului, biletul de o zi costă 100 de lei, iar abonamentul de două zile poate fi achiziţionat pentru 150 de lei.    

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.