Aproximativ 120 de proiecte culturale au fost jurizate pentru Ziua Culturii Naţionale, marcată anual pe 15 ianuarie, şi au primit punctaje cuprinse între 55,67 şi 93,67, potrivit listei publicate pe site-ul cultura.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare punctaj dintre cele 119 oferte culturale admise şi jurizate a fost obţinut de Asociaţia Charcot Marie Tooth cu proiectul„ Aducem muzeele în casa ta”.

La diferenţă de cinci puncte s-a aflat „Literatura Naţională. Figuri de femei” al Asociaţiei ADO.

Între entităţile ale căror proiecte se regăsesc în listă se numără Asociaţia PostModernism Museum, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Filarmonica de Stat Transilvania şi Asociaţia Culturală Replika.

Au fost respinse administrativ 67 de proiecte.

Contestaţiile pot fi depuse pe 6 ianuarie 2021. 

După soluţionarea constestaţiilor, sumele vor fi alocate fiecărui proiect, în funcţie de punctajul obţinut până la epuizarea sumei de 2 milioane de lei.

Rezultatele finale vor fi aprobate prin Ordin al ministrului Culturii şi vor fi publicate pe site-ul www.cultura.ro.

Manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale se vor desfăşura în perioada 15 - 31 ianuarie 2021 şi pot fi online, dar şi cu prezenţă fizică, în cazul în care aceasta va fi permisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.