Apple se află în negocieri pentru a cumpăra compania Shazam Entertainment Ltd, care deţine aplicaţia Shazam, pentru suma de 400 de milioane de dolari, iar acordul în privinţa tranzacţiei ar putea fi încheiat săptămâna viitoare, potrivit unor surse, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aplicaţia Shazam este deja integrată în programul Siri deţinut de Apple. Utilizatorii iPhone care au aplicaţia Shazam instalată pot pune întrebarea: „Siri, ce melodie este aceasta?”, urmând ca acea piesă muzicală să fie identificată.

Însă, Shazam are şi alte funcţii, precum aceea de a identifica show-uri de televiziune care încă nu funcţionează cu Siri.

Website-ul TechCrunch a scris despre preţul pe care ar urma să îl plătească Apple pentru Shazam – 400 de milioane de dolari notând că acordul ar putea fi stabilit săptămâna viitoare. 

Totuşi, preţul de 400 de milioane de dolari este mult mai mic decât valoarea de un miliard de dolari estimată recent de PitchBook.

Shazam, cu sediul în Marea Britanie, nu a răspuns la solicitarea de a oferi un punct de vedere.

Cumpărarea Shazam ar ajuta compania Apple în domeniul muzicii, utilizatorii putând identifica mai uşor melodii pe care să le adauge la playlist-urile lor în serviciul Apple Music. 

La jumătatea anului 2017, Apple Music avea 27 de milioane de abonaţi, spre deosebire de serviciul de streaming Spotify, care avea 60 de milioane de utilizatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.