Preşedintele american Joe Biden a denunţat joi "o zi tristă" pentru libertatea presei în lume după închiderea Apple Daily, cotidian din Hong Kong critic la adresa puterii chineze, ca urmare a presiunilor din partea autorităţilor, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Locuitorii din Hong Kong au dreptul la libertatea presei", a subliniat preşedintele democrat într-un comunicat, denunţând atacurile Beijingului contra "instituţiilor democratice" din Hong Kong. 

Apple Daily, cotidian pro-democrat constrâns să-şi înceteze apariţia, este un "bastion cu adevărat necesar al jurnalismului independent", a estimat preşedintele american.                

Biden a solicitat Beijingului să-i elibereze pe jurnaliştii şi responsabilii din sectorul mass-media recent arestaţi la Hong Kong. 

Redactorul-şef adjunct al Apple Daily, Chan Pui-man, a fost arestat săptămâna trecută pentru atentat la adresa securităţii naţionale. 

Proprietarul cotidianului, magnatul de presă Jimmy Lai, este şi el în detenţie pentru implicarea în manifestaţiile din 2019 în favoarea democraţiei. El este acuzat conform legii securităţii naţionale, pasibil de închisoare pe viaţă. Alţi directori au ziarului au fost arestaţi iar activele îngheţate. 

"A face jurnalism nu este o crimă", a scris Joe Biden în comunicat.        

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.