Apollo111 Teatrul lansează prima ediţie a concursului de dramaturgie Off-Stage, un proiect prin care invită artişti din România să propună texte pentru spectacole de teatru care pot fi jucate la Apollo111 în orice spaţiu, mai puţin pe scena de teatru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vor fi alese trei texte câştigătoare care vor fi puse în scenă sub forma unor spectacole lectură, iar unul dintre acestea va rămâne în repertoriul Apollo111. În plus câştigătorii vor primi fiecare câte un premiu în valoare de 500 euro.

Juriul care va alege textele câştigătoare este format din Ilinca Prisăcariu, regizoare, dramaturgă şi manager cultural, Luiza Mihăilescu, regizoare de teatru, Ioana Bugarin, actriţă, Bogdan Theodor Olteanu, dramaturg şi regizor, şi Alex Mircioi, dramaturg şi producător la Apollo111 Teatrul.

Propunerile trebuie să conţină o biografie scurtă a autorului, un sinopsis, o argumentare şi un fragment din text. Acestea trebuie trimise către alex@apollo111.ro, termenul limită fiind 28 februarie. Câştigătorii vor fi anunţaţi la mijlocul lunii martie. Detalii pe Facebook şi Instagram Apollo111.

Peste 10.000 de spectatori au trecut pragul Apollo111 Teatrul, un record pentru un teatru indepedendent

În cei peste şase ani de la înfiinţare la Apollo111 Teatrul s-au pus în scenă 15 producţii de teatru proprii şi co-produse, şi s-au jucat peste 100 de reprezentaţii ale spectacolelor care au adus în sala de teatru mai mult de 10.000 de spectactori, un record pentru un teatru independent.

În această perioadă Apollo111 a devenit un reper pentru industria culturală şi creativă nu doar din Bucureşti, ci şi din întreaga ţară, dar s-a şi conturat ca un spaţiu neconvenţional interesat de promovarea tinerilor artişti sau a celor aflaţi la debutul carierei lor, fie că vorbim de regizori, producători sau actori.

Printre cele mai de succes spectacole jucate la Apollo111 Teatrul se numără „Medea’s Boys” care are deja peste 50 de reprezentaţii la activ, în regia lui Andrei Măjeri, dar şi alte spectacole precum „Disco’89: Cele 7 morţi ale Mihaelei Runceanu” (r. Catinca Drăgănescu), „Taximetrişti” şi „Sara / Mara” (r. Bogdan Theodor Olteanu).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.