Publicaţia Anunţul Telefonic a retipărit integral, după 26 de ani de la lansarea pe piaţă, ediţia din 4 iunie 1991 a gazetei - opt pagini de mesaje privind vânzări, cumpărări, servicii şi schimburi, închirieri şi propuneri de afaceri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul 37 din al doilea an de existenţă a publicaţiei, care costa 10 lei, informează şi că la sediul redacţiei se primesc anunţuri în regim de urgenţă, contra unei taxe suplimentare. Suma care trebuia plătită pentru publicarea unui anunţ în gazetă era de 200 de lei.

De asemenea, ultima pagină a Gazetei Afacerilor Rapide cuprindea, între altele, programul TV al celor două canale de televiziune - I şi II -, şi cursul valutar.

Prima pagină a Anunţului Telefonic din 4 iunie anunţa o ediţie specială dedicată TIBCO '91 (Târgul internaţional de bunuri de larg consum). ”Anunţul Telefonic urează tuturor copiilor din lume copilărie fericită şi încredere într-un viitor plin de speranţe!”, este textul care însoţeşte fotografia de deschidere.

Un spaţiu generos a fost acordat, tot pe prima pagină, unei agenţii matrimoniale italiene: ”E Amore... Agenţia Matrimonială Lider în Italia, azi stă la dispoziţia dumneavoastră şi în România, prin filialele sale din oraşele Bucureşti, Constanţa şi Suceava, în colaborare cu sediile principale din Milano, Roma, Torino, San Remo, Bari, Veneţia, Napoli etc. Instituţia noastră vă pune la dispoziţie inteligenţa computerelor şi profesionalismul consilierilor săi, pentru a vă ajuta să găsiţi partenerul dorit, în România sau Italia”.

Prin această retipărire a anunţurilor necenzurate, Anunţul Telefonic încearcă să ofere tuturor generaţiilor o imagine a Bucureştiului din urmă cu un sfert de secol.

”Caut cioban pentru fermă de capre. Cerinţe: să ştie să mulgă şi să pască. Tel. 45.06.31”, este unul dintre anunţuri. Într-un altul, un patron încerca să facă angajări pentru un magazin din Capitală: ”Angajez fată îngheţată zona Obor. Tel. 16.23.20”.

”Sorin, 23 ani, B/V/A, 1,84/72, caut o tipă de care să mă îndrăgostesc la prima vedere”, ”Casă de schimb valutar angajează secretară cu picioare lungi. Tel. 72.17.17”, ”Căutăm distribuitori în cutii poştale. Tel. 45.63.44” şi ”Dorim să ne căsătorim dar mama soacră nu mă vrea pentru că sînt săracă. Cine mă ajută? Tel. 75.05.41” sunt alte texte publicate în ediţia din iunie 1991.

Anunţul Telefonic şi-a propus, de la înfiinţare, să ofere, la un preţ accesibil tuturor grupurilor sociale, un mijloc de comunicare impersonală a ofertelor de bunuri şi servicii, informează redacţia gazetei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.